Acasă Externe Agenda Europeana Înscrie-te la European Youth Event 2020!

Înscrie-te la European Youth Event 2020!

DISTRIBUIȚI

153300 – 06022020 – La fiecare doi ani, mii de tineri europeni se reunesc la Strasbourg în cadrul Evenimentului tineretului european (EYE2020) pentru a-și împărtăși ideile pentru viitorul Europei. EYE oferă tinerilor o șansă de a-și face vocea auzită în democrația europeană. Aproape 9.000 de europeni cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani își vor împărtăși ideile despre viitorul Europei și le vor dezbate cu eurodeputații.

Anul acesta va avea loc a patra ediție a evenimentului, pe 29-30 mai, la Strasbourg. Tema e „Viitorul este acum”, iar în program se află clima, migrația, Brexit, educația, tehnologia și sănătatea. Programul va include activități sportive și un eveniment special pentru tinerii jurnaliști.

Ideile prezentate în cadrul evenimentului vor fi reunite într-un raport și împărtășite cu eurodeputații. Cele mai importante idei vor fi prezentate și discutate cu comisiile parlamentare în timpul „ședințelor de tineret” din toamna anului 2020.

În acest an, sub titulatura “Viitorul este acum”, vor fi abordate aspecte stringente ale agendei politice europene – schimbările climatice, Brexit, migrația, politicile educaționale și evoluțiile tehnologice.

Concluziile evenimentului vor fi prezentate și discutate în comisiile Parlamentului European cu responsabilități în materie, în toamna anului 2020.

România este implicată în coordonarea procesului UE de dialog cu tinerii în cadrul trio-ului de Președinții ale Consiliului UE.

Tinerii care doresc să participe la acest eveniment sunt invitați să se înscrie până la 29 februarie 2020

Evenimentul este deschis tuturor europenilor cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani. Participarea este gratuită, dar participanții trebuie să acopere propriile costuri de transport, cazare și masă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »
%d blogeri au apreciat: