Acasă Social Educatie IȘMB: Distribuirea la clasă a elevilor înscrişi în învăţământul primar se va...

IȘMB: Distribuirea la clasă a elevilor înscrişi în învăţământul primar se va face în ordine alfabetică

DISTRIBUIȚI

153488 – 26022020 –”Transparenţă, echitate, nondiscriminare şi incluziune” sunt criteriile pe baza cărora vor fi formate clasele pregătitoare, după finalizarea înscrierilor, în perioada 1 septembrie – 4 septembrie 2020, precizează Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

Toţi elevii înscrişi în unitatea de învăţământ vor fi ordonaţi alfabetic, realizându-se două liste organizate pe criteriul de gen.

Distribuirea acestora pe clase se face în ordine alfabetică, câte un elev la fiecare clasă existentă (primul copil va fi cuprins în clasa pregătitoare A, al doilea copil, în clasa pregătitoare B, ş.a.m.d până la ultima clasă, după care se reia repartizarea, următorul copil fiind cuprins în clasa pregătitoare A şi tot aşa).

Pentru a se asigura echilibrarea claselor constituite, acest algoritm se aplică separat celor două liste organizate pe criteriul de gen’, precizează ISMB.

În cazul gemenilor sau al tripleţilor, părintele sau tutorele legal instituit sau reprezentantul legal va depune o declaraţie la unitatea de învăţământ prin va preciza dacă doreşte repartizarea fraţilor în aceeaşi clasă sau în clase diferite.

”În situaţia în care părintele/tutorele legal instituit/reprezentantul legal doreşte înscrierea fraţilor în aceeaşi clasă, aceştia vor fi repartizaţi în clasa în care a fost distribuit primul dintre fraţi. Conducerea unităţii de învăţământ ia măsuri pentru distribuirea echilibrată în clase a elevilor cu CES (cerinţe educaţionale speciale – n.r.) pentru care au fost depuse documente doveditoare la dosar. În situaţia în care un elev cu CES a fost distribuit într-o clasă în care a mai fost distribuit un alt elev cu CES, acesta va fi distribuit în clasa imediat următoare”, se mai arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.