Acasă Economie Litoteca Națională nu e înregistrată în documentele contabile ale Institutului Geologic al...

Litoteca Națională nu e înregistrată în documentele contabile ale Institutului Geologic al României

DISTRIBUIȚI
Sursa foto: libertatea.ro

153536 – 28022020 – Corpul de Control al Prim-ministrului a finalizat, în perioada 4 noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, respectiv în mandatul premierului Ludovic Orban, opt acțiuni de control și documentare la următoarele instituții:

1) Ministerul Transporturilor și Compania Națională de Transporturi Aeriene – TAROM S.A.

2) Oficiul Național pentru Cultul Eroilor

3) Ministerul Energiei

4) Metrorex S.A.

5) Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc

6) La Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară s-a constatat, între altele, că domeniul public al Statului Român, mai precis cuveta lacului Siutghiol, a fost intabulat ca domeniu privat al UAT Năvodari și face obiectul unor dosare în care sunt efectuate cercetări penale. Nota de informare realizată de CCPM a fost înaintată Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța.

7) Societatea „Romaero” S.A. unde au existat situații în care actualizarea Inventarului capacităţilor de producţie pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională s-a făcut cu întârziere sau nu s-a realizat

8) Institutul Geologic al României – I.G.R. București – Institut de Cercetare-Dezvoltare în domeniul Geologiei, Geofizicii, Geochimiei și Teledetecției, unde s-a constatat că valoarea totală a Litotecii Naționale, de 420.602.198 lei, nu era înregistrată în evidențele contabile.

Obiectivele fiecărei acțiuni de control/documentare, principalele constatări și modul de valorificare a actelor de control pot fi consultate AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.