Acasă Externe Ministrul Aurescu va co-prezida Conferința Internațională privind Securitatea Nucleară – ICONS 2020

Ministrul Aurescu va co-prezida Conferința Internațională privind Securitatea Nucleară – ICONS 2020

DISTRIBUIȚI

 153320 – 10022020 –Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu va co-prezida luni, 10 februarie 2020, la Viena, segmentul ministerial al Conferinței Internaționale privind Securitatea Nucleară (ICONS 2020), organizată sub egida Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA).

ICONS 2020 este un eveniment major al AIEA în domeniul securității nucleare și are loc o dată la trei ani. Ediția din 2020 va fi co-prezidată de România și Panama, state care au gestionat negocierea Declarației Ministeriale care va fi adoptată cu această ocazie.

Conferința reprezintă o bună oportunitate pentru a reconfirma sprijinul României pentru consolidarea rolului global al AIEA, precum și de a profila țara noastră ca actor relevant în domeniul securității nucleare.

Selectarea României pentru funcția de co-președinte ICONS 2020 reprezintă o recunoaștere a rolului asumat de țara noastră în promovarea securității nucleare, precum și a contribuției la îndeplinirea obiectivelor AIEA în materie de neproliferare a armelor nucleare și utilizării pașnice a energiei nucleare.

Conferința  cuprinde și un segment științific și tehnic, la care România va fi, de asemenea, reprezentată de instituțiile de resort.

În marja conferinței, ministrul afacerilor externe va avea o serie de întrevederi bilaterale, printre care cu directorul general al AIEA, Rafael Grossi, și cu Secretarul General al OSCE, Thomas Greminger.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.