Acasă Cultura/Media Muzeu și hologramă, de Ziua Națională Constantin Brâncuși

Muzeu și hologramă, de Ziua Națională Constantin Brâncuși

Ministerul Culturii doreşte să reia negocierile pentru cumpărarea Cuminţeniei Pâmântului

DISTRIBUIȚI

153345– 14022020 –   O hologramă de 7 metri proiectată pe clădirea Palatului Regal ni-l va aduce la Bucureşti pe Constantin Brâncuşi, la 144 de ani de la naştere. Marele sculptor va fi omagiat printr-o serie de evenimente care vor avea loc în Capitală şi la Târgu Jiu, unde va fi inaugurat Muzeul Brâncuşi. Pentru ”Ziua Națională Constantin Brâncuși 2020”, din 19 februarie, a fost ales şi un ambasador, Irina Rimes

În seara zilei de 19 februarie, la ora 19.00, la București, Muzeul Național de Artă al României, va găzdui în curtea Palatul Regal de pe Calea Victoriei, un spectacol high-tech de proiecții cu holograme ale sculptorului și ale celor mai cunoscute lucrări ale sale.

Întreaga zi, cei care vor dori să vadă operele lui Constantin Brăncuşi aflate la Muzeul Național de Artă al României vor avea acces gratuit. Au la dispoziţie trei tururi ghidate în sala Brâncuși din Galeria Națională.

În aceeaşi zi, la Târgu Jiu, se va inaugura Muzeul Național Constantin Brâncuși, în casa Barbu Gănescu, unde Constantin Brâncuși a locuit în perioada efectuării lucrărilor Ansamblului monumental Calea Eroilor, format din Masa Tăcerii, Poarta Sărutului și Coloana Infinitului. Va fi vernisată şi o expoziție de fotografie alcătuită din 10 fotografii donate de Centrul Pompidou Paris și alte 33 de fotografii document realizate la ridicarea Coloanei fără sfârșit. Cele patru opere ale lui Brâncuși care au fost vedetele festivalului Europalia de la Bruxelles, a cărui ediție din 2019 a fost dedicată României, cu accent special pe creația brâncușiană, au fost aduse acasă şi vor putea fi admirate de ziua sculptorului.

Ministerul Culturii doreşte să reia negocierile pentru cumpărarea Cuminţeniei Pâmântului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.