Acasă Politic PNL/discursuri triumfaliste

PNL/discursuri triumfaliste

DISTRIBUIȚI

 153229 – 03022020 –  Consiliul Național al PNL marchează începutul campaniei pentru acest partid, de pe scenă fiind rostite mai multe discursuri triumfaliste despre realizările guvernării liberale și câștigarea alegerilor locale și parlamentare. Rareș Bogdan și Gheorghe Flutur au mai stricat din entuziasmul general, vorbind și despre problemele de comunicare ale unor miniștri.

Aproape 1.000 de liberali au fost chemați duminică la Palatul Parlamentului pentru a ascultat mesajele mobilizatoare ale liderilor în perspectiva alegerilor locale și parlamentare. De pe scenă, discursurile triumfaliste ale membrilor guvernului, dar și ale liderilor din Parlament au încercat să impulsioneze membrii PNL, cărora li se cere insistent să fie pregătiți pentru acest an electoral.

Klaus Iohannis nu a fost prezent la eveniment, dar numele său a fost rostit des, iar imagini cu președintele au rulat mai multe minute la evenimentul PNL.

            Raluca Turcan, responsabilă pentru comunicarea marilor realizări

Fiecare frază rostită de vicepremierul Raluca Turcan a făcut referire la o mare realizare a guvernului PNL. A fost o succesiune de laude la adresa propriului guvern și partid.

”Ce moment frumos, cât am așteptat această clipă să mă pot adresa dvs și domnului Ludovic Orban, prim-ministrul al României Au fost șase luni pline, am schimbat radical soarta României. Realizările nu ar fi fost posibile fără parteneriatul puternic cu Klaus Iohannis”, au fost primele cuvinte ale Ralucăi Turcan în fața colegilor.

Vicepremierul a continuat apoi în nota laudativă la adresa Executivului, amintind de plățile restante acoperite de Guvern, de infrastructură. despre pensii și alocații pentru copii, despre eliminarea OUG 114 și despre realizările din justiție. Scopul a fost ca membrii PNL să preia aceste mesaje pentru a le distribui mai departe în campania electorală care va începe.

”Suntem într-un moment de bilanț în care fiecare dvs să vă însușiți aceste decizii, suntem capabili să guvernăm încă patru ani”, a încheiat Turcan discursul.

Ludovic Orban a fost ultimul care a urcat pe scenă, dar a avut cel mai dinamic discurs și cel mai bine recepționat de sală. Numele său a fost rostit de mai multe ori de colegii de partid înainte ca el să urce pe scenă, fiind un concurs de laude la adresa premierului.

Acesta și-a concentrat discursul pe mobilizare pentru alegerile locale și parlamentare, punctând greaua moștenire după guvernarea PSD. Ludovic Orban le-a spus direct colegilor că guvernarea minoritară nu mai poate continua pentru mult timp.

”Suntem cu mandatul pe masă. Intrăm într-o perioadă tulbure, hai să fim cinstiți cu 21% în Parlament și cu o susținere eterogenă, cu 21% e foarte greu să guvernezi România. Nu știu ce se va întâmpla în Parlament (n.r. – la moțiunea de cenzură), nu mă las judecat de actuala majoritate din Parlament, care nu are legătură cu interesul ei, nu îmi e teamă de ei. Indiferent ce se va întâmpla trebuie să mergem spre fiecare român să le arătăm visul nostru. Indiferent cum vor fi alegerile, trebuie să le câștigăm”, a spus Orban.

Europarlamentarul Rareș Bogdan, dar și Gheorghe Flutur au adresat cuvinte admirative la adresa lui Ludovic Orban, dar nu s-au ferit să atace miniștrii.

”Trebuie să înțelegeți că nu sunteți singuri acolo și că fără primarii, deputații, europarlamentarii și liderii partidului nu reprezentanți foarte mult. Legătura cu ei e o obligatorie, trebuie să fiți un ajutor în campanie și nu trebuie să dea unii explicații pentru ce faceți dumneavoastră. Să faceți rugăciuni în fiecare zi în sănătatea lui Ludovic Orban, că v-a ales în echipă, că m-a susținut să intru în PNL și să plec din presă, dacă rămâneam în presă nu știu cum ați fi scos cămașa după câteva emisiuni făcute de mine, să îi mai mulțumiți lui Ludovic Orban că e un pompier atomic și comunică și pentru dumneavoastră. Nu considerați presa un dușman, învățați din ceea ce face Ludovic Orban, comunicarea e singura șansă, dacă nu comunicați generați o problemă PNL și premierului”, și-a început Rareș Bogdan atacul asupra miniștrilor.

El a dat asigurări că nu vizează postul de premier și că acesta va reveni și după alegeri tot lui Ludovic Orban.

Europarlamentarul le-a spus colegilor că PNl va sta la guvernare următorii zece ani.

Roman: Să facem praf PSD

Printre discursurile înflăcărate de la Consiliul Național a fost și cel al liderului de grup din Camera Deputaților, Florin Roman, care a vorbit despre dușmanul PSD.

”Am trimis-o pe Viorica să fie gospodină, fără Ludovic Orban nu am fi reușit să instalăm un nou guvern, trebuie să-i mulțumim lui Ludovic pentru asta. Trebuie să continuăm lupta cu dușmanul cel mare, PSD nu trebuie doar înfrânt, PSD trebuie făcut praf”, a fost mesajul războinic al lui Florin Roman.

Consiliul Național al PNL s-a desfășurat cu o zi înainte ca în Parlament să fie citită moțiunea de cenzură depusă de PSD și UDMR după ce Guvernul și-a angajat răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi. Votul urmează să fie dat în perioada următoare, iar cei din PSD susțin că au voturile necesare pentru dărâmarea Cabinetului Orban. În acest fel, se poate declanșa procedura pentru anticipate, iar Ludovic Orban rămâne premier interimar. Prăbușirea guvernului după moțiunea de cenzură are efecte și în plan electoral, fiind respins astfel proiectul prin care primarii sunt aleși în două tururi. – https://romania.europalibera.org/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.