Acasă Politic Prevederi clare pentru anticipate/Orban: Paza bună…

Prevederi clare pentru anticipate/Orban: Paza bună…

DISTRIBUIȚI

153256 – 04022020 – Premierul Ludovic Orban a anunţat că Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de  marţi o ordonanţă de urgenţă pentru a avea prevederi clare în cazul alegerilor anticipate.

”Există un astfel de proiect, împreună cu Autoritatea Electorală Permanentă a existat această discuţie şi a rezultat necesitatea reglementării situaţiei în care se ajunge la alegerile parlamentare anticipate. La ora actuală, în legislaţia din România nu există o reglementare precisă privitoare la anticipate. Se ştie clar că există prevederi constituţionale care stabilesc termenul maxim de organizare a alegerilor anticipate din momentul dizolvării Parlamentului, este de 90 de zile. Ca atare, este necesară o adaptare a legislaţiei pentru a avea prevederi concrete în cazul alegerilor anticipate”, a declarat Orban, întrebat dacă pe lista suplimentară a şedinţei de Guvern se va regăsi şi un proiect de ordonanţă de urgenţă referitoare la chestiuni organizatorice privind alegerile anticipate.

Premierul a explicat că este necesară o adaptare a termenelor datorită termenului limită de 90 de zile care este stipulat în mod expres în prevederile constituţionale.

”Nu cunosc conţinutul final al ordonanţei. Ştiu numai faza intermediară pe care am discutat-o, veţi primi toate informaţiile legate de acest act normativ în momentul în care el va fi aprobat de Guvern”, a precizat Orban.

Întrebat dacă OUG privind anticipatele va fi adoptată în şedinţa de marţi, el a spus: ”Paza bună trece primejdia rea”, scrie G4Media.ro.

”Noi trebuie să fim pregătiţi să reglementăm situaţia care poate apărea în mod evident. Sigur că eu nu mă aştept ca PSD să adune voturile necesare la moţiunea de cenzură, dar v-am zis: paza bună trece primejdia rea şi este bine să fim pregătiţi, pentru că, vă spun limpede, în cazul în care va exista o majoritate pentru moţiunea de cenzură, în ceea ce priveşte PNL, decizia noastră este clară luată, ca să nu mai votăm învestirea niciunuia dintre cele două guverne pentru a declanşa alegeri anticipate. Asta le spun şi parlamentarilor, ca să ştie”, a mai declarat Orban.

Întrebat, de asemenea, dacă va fi adoptată o ordonanţă privind alegerea primarilor în două tururi, Orban a spus că pentru aceasta s-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului.

”Cum să dăm ordonanţă de urgenţă când am angajat răspunderea pe un proiect de lege privind algerea primarilor în două tururi?”, a susţinut Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.