Acasă Opinii/Analize Profesorul Dan Pavel, pe Facebook: ”Suntem o țară plină de săraci mintal”

Profesorul Dan Pavel, pe Facebook: ”Suntem o țară plină de săraci mintal”

DISTRIBUIȚI

153404 – 20022020 – Profesorul Dan Pavel a răbufnit față de modul în care unele posturi de televiziune încearcă să facă bani și să capteze atenția publicului exploatând personaje care au vădite probleme psihice.

”Atât ați rostogolit-o pe net că m-ați obligat să mă uit la cinci minute din Cazul Vulpița și Viorel, ca să înțeleg despre ce e vorba. În mod normal aș fi avut niște glume la mine, dar le-am rătăcit… . Rupem audiențele râzând de doi oameni cu probleme psihice și cu un deficit intelectual vizibil. Atât s-a putut! Suntem o țară plină de săraci mintal care râd de doi săraci mintal de la televizor pentru că sunt mai rău decât noi. Dacă n-am fi fost o țară de săraci mintal, orice autoritate competentă ar fi oprit chestia asta în cinci minute. Le trăgeau stația din priză și luau și o amendă de rămâneau în istorie. Dar și CNA e alcătuit tot din săraci mintal care nu reușesc niciodată să găsească paragraful potrivit de lege pe care să se sprijine. Vă spun eu care e fundamentul legal pe care eu le trăgeam stația din priză măcar 24 de ore. Este evident că oamenii implicați, cei de pe urma cărora se face audiența aia record, nu au discernământul necesar pentru a participa la un show televizat.

Orice ar fi semnat amărâții ăia, ca să poată fi difuzați, poate fi invalidat de orice comisie medicală alcătuită din orbi. Este cea mai josnică formă de exploatare – exploatarea persoanelor cu boli psihice și dizabilități. Ne ascundem după deget, dar lucrurile sunt simple. Atât de simple încât le-ar înțelege și amărâții ăia de pe ecran, fără să le mai explice jegoasa aia de zece ori. Nu știu cine e prezentatoarea, dar eu îmi tăiam venele în cadă după două ediții… de rușine… de la degradarea completă a oricărei rămășițe de umanitate din mine. Există un nivel de dezvoltare intelectuală și stabilitate psihică sub care oamenii trebuie protejați de autorități. Este stabilit științific, medical. Oamenii ăia de o sărăcie lucie, atât materială cât și mintală, abrutizați de sărăcie și de boli, nu au abilitatea de a judeca lucid, de a înțelege consecințele a ceea ce fac cu ei și cu odraslele lor. Nu au ce căuta pe sticlă, întărâtați de niște nemernici să facă toate prostiile, încurajați să se umilească, plătiți să se abuzeze între ei, spre amuzamentul maselor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.