Acasă Uncategorized PSD va boicota votul pentru învestirea Guvernului Orban II

PSD va boicota votul pentru învestirea Guvernului Orban II

DISTRIBUIȚI
foto:news.ro

  153403 – 20022020 – Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a declarat, după ședința CEx de miercuri searaă, că pe listele social-democraților nu se va găsi numele niciunei persoane care a fost condamnată definitiv în instanță, indiferent de tipul alegerilor. Ciolacu a mai spus că este de acord și cu dublarea numărului de parlamentari pentru diaspora, dar și cu păstrarea organizării alegerilor pe parcursul a trei zile, spunând că s-a votat ”elegant și modern”. Ciolacu a mai declarat, oficial, că PSD va boicota luni votul pentru învestirea Guvernului, fapt care ar duce la reprogramarea ședinței:

Nu vom avea niciun candidat care are vreo hotărâre definitivă în instanță, indiferent de tipul de alegeri.

Nu am nicio problemă să dublăm numărul de parlamentari din diaspora. Nu trebuie să tăiem elanul românilor care au plecat, niciunul nu a plecat de bine. Chiar dacă au plecat, românii vor să se implice în viața din România.

Dacă alegerile vor fi la termen, ele trebuie să intre pe noua lege.

Am văzut cu toții cât de elegant și modern s-a votat la europarlamentare și prezidențiale, deci trei zile sunt suficiente să ne încadrăm. S-a dovedit că se poate.

Nu am avut niciun fel de înțelegeri cu PNL. Așteptăm decizia CCR și o să anunțăm, cum am făcut și astăzi. Trebuie să respectăm Constituția și așteptăm și niște explicații de la domnul ministru interimar, propus sau cum s-o numi privind ordonanța de urgență cu aceste prevederi aberante.

Cât timp se respectă legile țării și Constituția nu avem niciun fel de teamă.

Demersul PSD trebuie să aibă și o finalitate, nu doar de dragul de a fi făcut, tocmai de aceea am și depus moțiune de cenzură. Vom avea discuții și cu celelalte forțe politice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.