Acasă Externe Reuniune a miniștrilor Sănătății din țările vecine pe tema epidemiei de coronavirus

Reuniune a miniștrilor Sănătății din țările vecine pe tema epidemiei de coronavirus

DISTRIBUIȚI

 153469 – 25022020 –

Italia va organiza marţi după-amiază o reuniune a miniştrilor Sănătăţii din ţările vecine peninsulei pentru a stabili ”linii de acţiune coumne” în faţa epidemiei provocate de noul coronavirus, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii, relatează AFP.

Franţa, Elveţia, Austria, Slovenia, Croaţia, Germania şi Uniunea Europeană vor fi reprezentate, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al ministerului.

            ”Guvernul italian a propus o reuniune cu miniştrii Sănătăţii din ţările vecine. Obiectivul va fi să reuşim să împărtăşim linii de acţiune comune”, a anunţat şeful Protecţiei Civile italiene Angelo Borrelli.

Izbucnirea bruscă, vineri, a unor cazuri de contaminare cu noul coronavirus face Italia cea mai afectată ţară din Europa şi a treia din lume după Coreea de Sud şi China.

Reuniunea este programată să înceapă la ora locală 16:00 (15:00 GMT).

Regiunile cele mai afectate de epidemia provocată de noul coronavirus în Italia sunt Lombardia, la graniţa cu Elveţia, şi Veneto, la graniţa cu Slovenia, fiind de asemenea vizate Piemont, care se învecinează cu Franţa, şi Trentino-Tirolul de Sud, la graniţa cu Austria.

Numărul de cazuri de contaminare cu noul coronavirus a rămas stabil luni în Italia la 229 de cazuri, a anunţat Angelo Borrelli, în cadrul unei conferinţe de presă. sursa: stiri.tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.