Acasă Anchete Interne Urmărit pentru trafic de droguri, prins prin cooperarea E.N.F.A.S.T. dintre România și...

Urmărit pentru trafic de droguri, prins prin cooperarea E.N.F.A.S.T. dintre România și Portugalia

DISTRIBUIȚI

 153495 – 26022020  – În urma colaborării dintre poliţiştii români și portughezi, în cadrul unei operaţiuni de tip E.N.F.A.S.T., a fost depistat un bărbat urmărit internaţional pentru infracţiuni cu droguri. În momentul reținerii, acesta a prezentat polițiștilor portughezi documente de identitate false.

La data de 24 februarie a.c., în urma unei operațiuni E.N.F.A.S.T., declanșată de Serviciul Urmăriri din cadrul Direcției de Investigații Criminale – Inspectoratul General al Poliției Române, împreună cu Biroul Urmăriri al I.P.J. Iași, în cooperare cu echipa F.A.S.T. a Poliției Naționale din Portugalia, a fost depistat și reținut, în orașul Lisabona, un bărbat, de 41 de ani, cetățean român.

Acesta era urmărit internațional de autoritățile judiciare române, întrucât se sustrăgea de la executarea unei pedepse 10 ani închisoare, pedeapsă aplicată de Tribunalul Iași, pentru săvârșirea de infracțiunilor de trafic ilicit de droguri și substanțe psihotrope.

Bărbatul este condamnat pentru că, în perioada 2004-2005, a vândut, în repetate rânduri, rezină de cannabis.

Persoana în cauză a fost arestată în Lisabona-Portugalia, în momentul reținerii prezentând polițiștilor portughezi documente de identitate false. Față de acesta a fost declanșată procedura de predare în favoarea autorităților române.

E.N. – F.A.S.T. (European Network of Fugitive Active Search Teams – Rețeaua Europeană a Unităților de Căutare Activă a Urmăriților) înglobează toate structurile naționale de „Urmăriri” , pentru  a realiza o cooperare mai strânsă între statele membre ale Uniunii Europene în ceea ce privește localizarea, arestarea și predarea persoanele urmărite în baza mandatului european de arestare.

Rețeaua ENFAST a devenit operațională la data de 1 octombrie 2012 și permite cooperarea directă între structurile operative din cadrul polițiilor naționale ale statelor membre ale U.E.,  în toate aspectele legate de găsirea și arestarea urmăriților internațional.

Scopul proiectului ENFAST este acela de a spori gradul de securitate în interiorul Uniunii Europene, prin creșterea eficienței în activitatea de urmărire și arestare a infractorilor  urmăriți internațional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.