Acasă Politic USR transparentizează achizițiile firmelor înființate de primării!

USR transparentizează achizițiile firmelor înființate de primării!

DISTRIBUIȚI

 153426 – 21022020 – Toate companiile aflate în subordinea autorităților publice locale sunt obligate să respecte prevederile achizițiilor publice. Acesta este răspunsul oficial dat de Autoritatea Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) la solicitările formulate de reprezentanții USR în legătură cu miliardul de lei cheltuit de companiile înființate de Robert Negoiță.
Unul din mecanismele tot mai des întâlnite pentru a evita procedurile din legea achizițiilor publice este ca primăria să acorde în mod direct firmelor din subordine contracte de bunuri și servicii. Mai apoi, firmele fac achizițiile necesare fără a mai urma procedurile din legea achizițiilor publice. Cele 8 societăți din subordinea primăriei Sectorului 3 au făcut achiziții de 200 milioane euro în ultimii ani„, a spus Liviu Mălureanu, consilier local sector 3.
Consilierii USR s-au adresat prefectului și ANAP, iar răspunsul oficial este că toate aceste firme trebuie să respecte procedurile din legea achizițiilor publice. „Acest răspuns are un impact național deoarece vizează toate firmele din subordinea primăriilor și a consiliilor județene din toată țara,” a adăugat Liviu Mălureanu. Practic, atât firmele înființate de Robert Negoiță cât și companiile municipale înființate de Gabriela Firea și toate celelalte societăți din țară din subordinea autorităților locale sunt obligate să facă licitații publice și transparente.
Este un model prin care genul acesta de companii de stat evită să se supună legii. Nu mai spun că sunt create pentru a angaja activ de partid. Dovada este miliardul de lei consumat pe achiziții publice prin aceste companii, doar la sectorul 3, fără a respecta principiile achizițiilor publice. Modelul corupției generalizate la stat nu a dispărut odată cu Liviu Dragnea. Consilierii noștri sunt foarte activi și descoperă mereu ilegalitățile din primării. Să nu uităm că banii pe care îi consumă aceste primării vin din taxele și impozitele noastre extrem de mari, mai ales pe salarii. Acest lucru trebuie să înceteze,” a spus Claudiu Năsui, deputat și președinte USR București.

USR va depune un proiect de lege pentru a clarifica modul în care companiile din subordinea autorităților locale pot face achiziții publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.