Acasă Social Sanatate Victor Costache: Nerespectarea măsurilor privind carantina se va sancționa conform Codului Penal

Victor Costache: Nerespectarea măsurilor privind carantina se va sancționa conform Codului Penal

DISTRIBUIȚI

 153476 – 25022020 – Victor Costache, ministrul Sănătății a convocat în această dimineață o videoconferință de urgență cu reprezentanții direcțiilor de sănătate publică din teritoriu și municipiul București cu privire la gestionarea modului de prevenire a infecției COVID-19.

„La această oră nu avem niciun caz cu infecție cu noul coronavirus în România. Asta se datorează și eforturilor dumneavoastră, a personalului din teritoriu care a implementat măsurile decise de către comitetul Ministerului Sănătății încă de acum o lună. Vă felicit pentru efortul depus și vă solicit, în continuare, mobilizare generală, responsabilitate și profesionalism pentru gestionarea situației. Vă rog să informați populația la nivel local despre ce înseamnă acest nou tip de infecție și despre măsurile de igienă care este necesar să le urmeze. Fac un apel la calm”, a declarat în debutul videoconferinței Victor Costache, ministrul Sănătății.

Oficialul Ministerului Sănătăţii a discutat cu reprezentanții direcțiilor de sănătate publică modul de implementare a setului de măsuri care a fost decis seara trecută de către Guvernul României, în cadrul Comitetului Național de Urgență.

Astfel, la sosirea pe teritoriul României, toți călătorii asimptomatici din zonele afectate, respectiv Hubei (China), cele 11 localități din Italia, dar și peroanele care încă se mai află pe nava de croazieră Diamond Princess vor intra direct în carantină, pentru o perioadă de 14 zile .

Celelalte persoane care vin din regiunile Lombardia și Veneto vor intra în izolare voluntară la domiciliu timp de 14 zile, la sosirea în România.

„Toate persoanele din carantină vor primi materiale informative cu un set de reguli pe care trebuie să îl urmeze, la fel și cele care vor fi izolate la domiciliu care vor primi un alt set de reguli. Aceste materiale vor fi elaborate de către reprezentanții Institutului de Sănătate Publică și transmise în timp util. Tot la institut va funcționa un telverde care va putea fi apelat de către cei interesați să obțină măsuri suplimentare despre noul tip de infecție cu coronavirus” a spus ministrul Costache.

La finalul videoconferinței, ministrul Sănătății a subliniat că, nerespectarea măsurilor privind carantina se va sancționa conform art. 352 din Codul Penal.

De asemenea, s-a stabilit calendarul următoarelor vidoconfențe ce vor fi organizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.