Acasă Externe Agenda Europeana Încă 365 de cetățeni români repatriați din Italia, cu două curse charter

Încă 365 de cetățeni români repatriați din Italia, cu două curse charter

DISTRIBUIȚI

153958 – 28032020 – În cursul serii trecute au revenit în țară, din Italia, 365 de cetățeni români, cetățenilor români, nerezidenți, lucrători sezonieri afectați de restrângerea drastică a activităților economice din țara de reședință, precum cetățeni români aflați în Italia în situații deosebite, anunță Ministerul Afacerilor Externe.
Cetățenii români au fost repatriați din Veneția, Italia, cu două curse aeriene, tip charter, operate de o companie privată.

MAE reînnoieste apelurile anterioare privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esențiale. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranța cetățenilor și posibilitatea acestora de revenire în țară.

De asemenea, MAE recomandă cetățenilor români cu domiciliul sau reședința în străinătate să respectr cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și subliniază că deplasările către România nu sunt recomandate. Astfel de deplasări sunt tot mai mult afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit, care determină ca posibilitățile de asistență din partea autorităților române să se reducă în mod considerabil, și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranța celor de acasă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.