Acasă Social Apel de la autorităţi

Apel de la autorităţi

DISTRIBUIȚI

 153680  – 11032020 – Șeful DSU, Raed Arafat, și secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru au prezentat ultimele restricții impuse și măsuri luate pentru limitarea răspândirii coronavirusului în România, între care interzicerea exportului de medicamente și materiale sanitare pentru șase luni, închiderea universităților, restricționarea activităților culturale, artistice, sportive, religioase în spațiu închis cu participarea a peste 100 de persoane, până la 31 martie.        Autoritățile se așteaptă la un nou aflux de români din străinătate, din noi zone în care s-a extins răspândirea virusului.

Nelu Tătaru și Raed Arafat au explicat ce înseamnă scenariul 2 al răspândirii coronavirusului, în care este acum România, și ce pregătiri se fac pentru scenariile 3 și 4.

Raed Arafat:

  • suspendarea temporară pentru șase luni a distribuției medicamentele și dispozitivelor medicale, materiale sanitare esențiale în prevenția tratării infecției cu Covid-19 în fara României
  • recomandarea decalării a firmelor private cu peste 99 de angajați a program de lucru pentru cei care folosesc transportul în comun, până la 31 martie. trei intervale orare sunt recomandat: ora 8, 9, 10 de începere a programului.
  • Pentru instituțiile publice decalarea programului este obligatorie.
  • restricționarea activităților culturale, artistice, sportive, religioase în spațiu închis cu participarea a peste 100 de persoane, până la 31 martie. dacă sunt activități care se pot desfășura în aer liber, ca la biserică, acest lucru se poate face
  • sistarea activității cu public pentru muzee, până la 31 martie
  • recomandarea suspendarea activității didactice din învățământul superior până la 31 martie. Aici se pune problema căminelor studențești

La nevoie, structurile de Poliție și Jandarmerie asigură măsurile necesare, precum fluidizarea circulației auto legată de gestionarea coronavirus (ați văzut deja situația de la granițe)

A fost constituită o celulă de criză la MAI cu privire la situația de la frontiere. A fost suplimentat numărul de medici din punctele vamale, s-au evaluat epidemiologic toți românii veniți în țară. S-au organizat convoaie de maximum 10 autoturisme către județele de domiciliu care au fost preluate de prefecturi.

752 de cazuri sunt în carantină în acest moment

Poliția de Frontieră urmărește toate cursele cu escală, nu pot fi ascunse punctele de plecare – și pe cale rutieră și aviatică. Au fost tentative de a ne induce în eroare cu privire la zona de proveniență. Ei pun în risc părinții și bunicii.

 

Nelu Tătaru:

 

  • Avem 31 de persoane cu coronavirus
  • 1200 de teste făcute până acum în cele 7 institute, la Timișoara, Cluj, Iași, Constanța, București, Craiova. Vrem să adăugăm și Brașov
  • Nu ducem lipsă nici de kituri de testare, nici de profesioniști.
  • Mulțumesc colegilor noștri care fac o muncă titanică – testări, anchete epidemiologice.
  • Suntem în scenariul 2: prevenția, depistarea, pregătirea spitalelor pentru scenariile 3 și 4
  • Acum are loc videoconferință la Ministerul Sănătății cu DSP-uri pentru scenariul 3.
  • În scenariul 2 începe triajul în spitale.  Sursa: ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.