Acasă Uncategorized Au fost interzise toate zborurile către Italia și din Italia, pe toate...

Au fost interzise toate zborurile către Italia și din Italia, pe toate aeroporturile din România

DISTRIBUIȚI

 153628 – 09032020 – Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat în noaptea de duminică spre luni că decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă a fost stoparea tuturor zborurilor către Italia și din Italia, pe toate aeroporturile, din 9 martie, ora 12.00, până la 23 martie, ora 12.00.

El a mai spus că o discuție despre eventuala suspendare a cursurilor în școli va avea loc luni, dar a precizat că, dacă un singur caz apare într-o școală, cursurile sunt suspendate în toată școala.

Marcel Vela:

Se aprobă stoparea zborurilor către Italia și din Italia, pe toate aeroporturile din 9 martie în 23 martie

Operatorii aerieni au obligația de a nu permite îmbarcarea cetățenilor străini din Italia, China, Iran către România cu escală

Informarea cetățenilor români care sosesc din Italia, China, Iran Coreea de Sud care sosesc prin forntiera terestră că sunt obligați să intre în carantină sau izolare la domiciliu

Cetățenii vor semna o declarație pe proprie răspundere

Refuzul sau declararea falsă a rutei de deplasare e infracțiune pedepsită conform Codului Penal

Se permite accesul în România al cetățenilor străini care vin din Italia, China, Iran și Coreea de Sud prin toate punctele de frontieră sub măsura obligatorie a carantinei

Sunt exceptate transporturile de marfă de minim 3,5 tone de la interdicția privind accesul pe teritoriul României

Se aplică cele de mai sus și pentru transportul maritim și fluvial

Măsurile se aplică până la 31 martie, cu posibilitatea prelungirii

Zborurile spre și din Italia sunt suspendate pentru 14 zile pentru că așa ne permit regulamentele internaționale. Zborurile vizate sunt: Roma, Torino, Bologna, Napoli, Florența, Pisa și Catania. Aeroporturile care operau în România: Suceava, Craiova, Cluj, Iași, Bacău, Timișoara, Otopeni.

Astăzi, la orele 16.00 este convocat Comitetul național pentru situații speciale într-o nouă ședință pentru a evalua la zi situația operativă. Astăzi se va lua în discuție transportul cu mașinile personale, autobuzul și trenul.

Pe transpotul cu autocarul există cursele regulate, unde există licențe de transport, dar și cursele ocazionale în care operatorul are obligația să anunțe Autoritatea Rutieră Română cu 30 de minute înainte de începerea cursei.

Poliția de Frontieră e la datorie inclusiv pe granița cu Ucraina și Republica Moldova.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.