Acasă Externe Agenda Europeana Chiar dacă au fost luate măsuri preventive, APCE își pregătește agenda sesiunii...

Chiar dacă au fost luate măsuri preventive, APCE își pregătește agenda sesiunii de primăvară

DISTRIBUIȚI

 153682  – 11032020 –  Dezbaterile privind independența judecătorilor din Polonia și Republica Moldova, precum și răspunsul politic al Europei pentru combaterea manipulării competițiilor sportive sunt unul punctele principale de dezbatere aflate pe agenda sesiunii de primăvară PACE 2020, care ar trebui să aibă loc la Strasbourg între 20 și 24 aprilie.

Zuzana Čaputová, președintele Republicii Slovace, și Giorgi Gakhanria, prim-ministrul Georgiei, se vor adresa APCE, iar ministrul de afaceri externe al Georgiei, David Zalkaliani, va prezenta comunicarea Comitetului Miniștrilor.

Marija Pejčinović Burić, secretarul general al Organizației, se va adresa și Adunării, în timp ce comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei, Dunja Mijatović, va prezenta raportul său anual de activitate pentru 2019.

Alte subiecte care au fost incluse pe ordinea de zi includ stabilirea unor standarde minime pentru sistemele electorale, pentru a crea o bază pentru alegeri libere și corecte, lupta împotriva violenței sexuale împotriva copiilor, promovarea accesului la contracepție în Europa și instituția Ombudsmanului Internet.

Ordinea de zi finală  ar putea fi modificată la deschiderea sesiunii.

În acest moment, toate reuniunile Adunării Parlamentare a Consiliului Europei sau ale organelor sale subsidiare au fost amânate până la sfârșitul lunii martie, la fel ca toate călătorii neesențiale ale membrilor care exercită funcții în cadrul Adunării sau a personalului, în conformitate cu politica Consiliului Europei privind răspunsul la epidemia de coronavirus COVID-19.

Ese vorba despre reuniunile Comitetului pentru afaceri juridice (Paris, 10 martie), Comitetul pentru afaceri sociale (Paris, 12 martie), Comitetul pentru cultură (Paris, 16 martie), Comitetul pentru migrație (Paris, 19 martie) ), Comisia pentru egalitate (Paris, 20 martie) și Comitetul de monitorizare (Ankara, 30-31 martie).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.