Acasă Social CJ Ilfov trimite echipamente de protecție medicilor de familie

CJ Ilfov trimite echipamente de protecție medicilor de familie

DISTRIBUIȚI

153968 – 28032020 – Medicii și asistentele din cele 152 de cabinete de medicina de familie din județul Ilfov primesc luni, 30 martie 2020, combinezoane, dezinfectanți și viziere, urmând ca mânușile și măștile de protecție să ajungă la ei peste câteva zile.

Mașinile cu echipamente vor pleca mâne de la sediul CJ Ilfov și vor opri la fiecare din cele 152 de cabinete ale medicilor de familie din Ilfov.

Acțiunea vine în contextul în care președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, susține eforturile medicilor, aflați în linia întâi în lupta cu pandemia de Covid 19, și pe fondul lipsei de materiale sanitare semnalate de medicii de familie din Ilfov.

Într-o scrisoare trimisă lui Petrache, aceștia au arătat că ”medicii de familie au o cazuistică bogată, comparabilă cu cea a camerelor de gardă de la spitale, iar mai ales în contextul actual, primul lucru pe care pacienții ar trebui să îl facă este să se adreseze nouă, nu să meargă la spitale. Mai mult, cazuistica este în creștere pe fondul repatrierilor. Astfel, echipamentele de protecție pe care noi le aveam achiziționate s-au epuizat rapid, iar în ciuda comenzilor repetate pe care le-am făcut la furnizori, rămânem într-o relație deficitară”.

Marian Petrache: ”Medicii de familie sunt în prima linie în lupta contra noului coronavirus. Mă interesează bunăstarea personalului medical. Îndată ce am primit scrisoarea lor, am început să căutăm furnizori pentru kiturile necesare. I-am găsit, acum echipamentele ajung la cei care au nevoie de ele, pentru ca nouă să ne fie bine”.

CJ Ilfov se preocupă, de asemenea, și de spitalele din subordine – trei spitale cu 1.100 de medici, asistente și personal auxiliar. În cea mai recentă ședință a consiliului județean au fost deblocați 500.000 de lei din fondul de rezervă pentru aparate de ventilație necesare în contextul pandemiei de coronavirus. Spitalul de Ginecologie din Buftea va primi două aparate, iar Spitalul Județean, care are deja 15, va mai primi unul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.