Acasă Externe Agenda Europeana Coronavirus: introducerea de noi măsuri preventive în cadrul Consiliului European

Coronavirus: introducerea de noi măsuri preventive în cadrul Consiliului European

DISTRIBUIȚI

 153635 – 09032020 – Secretarul general al Consiliului, după consultarea președinției, a adoptat o serie de noi măsuri preventive care iau în considerare cele mai recente evoluții în răspândirea coronavirusului (COVID-19), precum și avizele medicale actualizate ale experților. Aceste măsuri au fost comunicate delegaților statelor membre și altor persoane în cauză. Acestea intră în vigoare din această zi (9 martie).

  • Numărul reuniunilor Consiliului, ale organismelor sale pregătitoare și ale grupurilor de lucru vor fi reduse. Președinția va lua în mod regulat decizii privind organizarea sau nu de reuniuni.
  • Dimensiunea delegațiilor care participă la reuniuni va fi redusă.
  • Toate vizitele de grup și toate formările neesențiale sunt suspendate.
  • Personalul SGC este încurajat să limiteze cât mai mult posibil întâlnirile interne și să respecte în continuare măsurile de igienă recomandate.

În plus, lista domeniilor pentru care se aplică restricții de călătorie personalului SGC a fost actualizată pentru a ține cont de ultimele decizii ale autorităților italiene.

Această abordare subliniază o mișcare către măsuri mai generale, având în vedere că virusul este prezent acum într-o mare măsură în majoritatea statelor membre, inclusiv în Belgia, și că această evoluție este probabil să continue.

În conformitate cu standardele internaționale, SGC are protocoale de aplicat în cazul în care trebuie să gestioneze posibile noi cazuri de COVID-19 printre membrii personalului sau în clădirile sale.

SGC va continua să monitorizeze îndeaproape situația și va fi pregătit să ia măsuri suplimentare pe măsură ce situația evoluează.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.