Acasă Social COVID-19: Comisia Europeană publică recomandări de bune practici privind măsurile comunitare de...

COVID-19: Comisia Europeană publică recomandări de bune practici privind măsurile comunitare de sănătate publică și de depistare

DISTRIBUIȚI

153811-19032020 – Comisia a publicat joi recomandări de bune practici privind măsurile comunitare de sănătate publică și strategiile de depistare a COVID-19. Aceste recomandări au fost elaborate împreună cu Comitetul științific de experți constituit marți, 17 martie, în strânsă cooperare cu Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC).

Recomandările au fost prezentate la 18 martie miniștrilor Sănătății și Afacerilor Interne și vor fi încă pe ordinea de zi a reuniunii miniștrilor Sănătății de astăzi. Prioritatea rămâne abordarea coordonată, iar Comisia recomandă fiecărui stat membru să aplice măsurile propuse, ținând seama, în același timp, de particularitățile fiecărui context național.

În ceea ce privește măsurile de depistare, se recomandă să fie testați cu prioritate pacienții care se află în prezent în spital și personalul medical, precum și persoanele în vârstă care prezintă riscuri medicale.

Comitetul științific își continuă activitatea: în cadrul viedconferinței acestuia, prezidate ieri de președinta von der Leyen și comisarul Kyriakides, s-a discutat mai ales despre măsurile care trebuie luate pentru a nu supraîncărca spitalele, în special unitățile de terapie intensivă. Acestea pot include, printre altele, utilizarea de aplicații și consultații online, amânarea unor intervenții chirurgicale care nu sunt urgente și mobilizarea întregului personal medical calificat sau în curs de formare.

Protecția lucrătorilor din domeniul sănătății trebuie să rămână o prioritate absolută, deoarece aceștia se află în prima linie. Următoarea reuniune prin teleconferință a comitetului va avea loc duminică.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.