Acasă Externe Două grădinițe din Republica Moldova, modernizate cu bani primiți de la Guvernele...

Două grădinițe din Republica Moldova, modernizate cu bani primiți de la Guvernele României și Germaniei

DISTRIBUIȚI

153585 – 05032020 –   Cele două grădiniţe din din satul Colibaşi, raionul Cahul, au fost modernizate, la standarde europene, cu bani oferiţi de Guvernele României şi Germaniei.

Clădirile vechi, de aproape 40 de ani, în care funcţionau grădiniţele „Ghiocel” şi „Grigorie Vieru”, din Colibaşi, au fost în sfârşit modernizate. Acum, aproape 200 de copii beneficiază de mobilier modern, apă caldă, vestiare colorate, baie şi foişoare pentru distracţie şi relaxare.

Mai mult, au fost reparate acoperişurile şi s-au izolate termic ambele clădiri.
Pentru reparaţia grădiniţelor, Guvernul de la Bucureşti a oferit peste două milioane de lei, iar Guvernul Germaniei 1,5 milioane de lei. Restul banilor au fost din bugetul autorităţilor locale.
„Vorbim de nişte valori şi principii pe care prin astfel de gesturi  demonstrăm că le susţinem. Încercăm să aducem o bucăţică de standarde europene mai aproape de aceşti copii minunaţi ai Republicii Moldova. Pe de altă parte este vorba de seriozitate responsabilitate şi angajament”, afirmă ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţa.
Până acum, România a oferit nu mai puţin de 26 de milioane de euro pentru reabilitarea a 945 de grădiniţe din toată Republica Moldova. Din cele trei milioane de euro care urmează să fie oferiţi de Guvernul de la Bucureşti vor fi renovate încă 246 de grădiniţe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.