Acasă Social Federația „Solidaritatea Sanitară: Propunem un set de criterii raționale și principii etice...

Federația „Solidaritatea Sanitară: Propunem un set de criterii raționale și principii etice de organizare a resursei umane din sănătate

DISTRIBUIȚI

 153774 – 18032020 – Federația „Solidaritatea Sanitară” propune un set de criterii raționale și principii etice de organizare a resursei umane din sănătate în lupta cu pandemia COVID 19.

Documentul de prezentare a acestor criterii poate fi găsit aici. https://solidaritatea-sanitara.ro/criterii-rationale-si-pr…/

Propunerea publică pe care o facem se bazează pe dovezile existente privind impactul diferit al COVID 19 asupra cetățenilor, în funcție de un set de variabile indicate de studiile de specialitate și cunoscute public. Propunerea noastră extinde principiul diferențelor de impact ale COVID 19 asupra salariaților din sănătate în funcție de variabilele identificate ca relevante și de analiza consecințelor potențiale.

Considerăm că este esențială stabilirea unor criterii de ierarhizarea a impactului potențial, urmate de organizarea intervențiilor personalului din sănătate în funcție de aceste criterii, acest tip de mers fiind parte a acțiunilor bazate pe dovezi.

Elaborarea acestui instrument de analiză are în vedere atât obligația de-a organiza în mod rațional resursele umane din sănătate, în baza dovezilor existente cât și necesitatea organizării pe criterii etice a activității personalului din sănătate în contextul pandemiei COVID 19.

Recomandăm utilizarea lor în toate unitățile sanitare, ele fiind menite să asigure o protecție echitabilă a salariaților în lupta împotriva acestei pandemii.

Pentru utilizarea acestor criterii raționale de organizare a resurselor umane din sănătate, Federația „Solidaritatea Sanitară” pune la dispoziția publicului un instrument de analiză, care oferă posibilitatea utilizării rapide, simplificate, a acestor criterii de analiză.

Acest instrument poate fi găsit aici: https://solidaritatea-sanitara.ro/instrument-de-analiza-ra…/

Criteriile și instrumentul de analiză au fost elaborate în cadrul Centrului de Cercetare și Dezvoltare Socială „Solidaritatea”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.