Acasă Externe Agenda Europeana Forumul Regional 2020 pentru Dezvoltare Durabilă 2020, desfășurat prin videoconferință

Forumul Regional 2020 pentru Dezvoltare Durabilă 2020, desfășurat prin videoconferință

DISTRIBUIȚI

  153831-21032020 – Comisia Economică a Organizației Națiunilor Unite pentru Europa (UNECE) a organizat pe 19 martie Forumul Regional pentru Dezvoltare Durabilă. Din cauza răspândirii virusului COVID-19, evenimentul a fost comprimat într-o singură zi, iar toate panelurile s-au desfășurat în sistem de videoconferință. Guvernul României a fost reprezentat în cadrul conferinței de către coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, consilierul de stat László Borbély.

„Cu toate că anul acesta nu am putut să luăm parte fizic la lucrările Forumului de la Geneva, folosim avantajele pe care ni le oferă tehnologia pentru a rămâne conectați la evoluțiile regionale privind implementarea Agendei 2030. Este foarte important, mai ales în aceste momente dificile, să rămânem solidari și să ne unim forțele pentru a depăși împreună marile încercări la care suntem supuși. Mesajul nostru, în calitate de lider regional în promovarea Obiectivelor pentru Dezvoltare Durabilă, este să întărim cooperare și să găsim soluții la provocările globale”, a declarat consilierul de stat.

Forumul Regional pentru Dezvoltare Durabilă a fost structurat pe patru sesiuni și a reunit lideri regionali și personalități cheie care acționează pentru implementarea Agendei 2030. Printre vorbitori s-au enumerat Amina Mohammed, secretar general adjunct ONU, și Olga Algayerova, secretar executiv UNECE.

În parteneriat cu Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, Guvernul României a fost gazda unui eveniment conex care a avut ca temă accelerarea implementării Obiectivelor pentru Dezvoltare Durabilă prin asigurarea coerenței politicilor publice. În panel au mai luat cuvântul coordonatori pentru implementarea Agendei 2030 din Suedia, Austria și Malta.

„Cred că România poate fi considerată un exemplu în ceea ce privește structura instituțională necesară implementării Agendei 2030, care a fost apreciată de toți participanții de la evenimentul conex. Comitetul Interdepartamentul pentru Dezvoltare Durabilă, prezidat de premier, este o instituție cheie pentru asigurarea coerenței politicilor publice de dezvoltare durabilă. De asemenea, este foarte util că avem nuclee de dezvoltare durabilă, formate din experți, în aproape toate ministerele și agențiile de profil. Nu în ultimul rând, Consiliul Consultativ, pe care l-am înființat recent și care va reuni personalități și specialiști, va avea un rol extrem de important în finalizarea Planului de acțiune”, a completat László Borbély.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.