Acasă Externe Agenda Europeana Infrastructuri financiare europene majore își unesc forțele împotriva amenințărilor cibernetice

Infrastructuri financiare europene majore își unesc forțele împotriva amenințărilor cibernetice

DISTRIBUIȚI

153569 – 03032020 –  Cele mai mari infrastructuri financiare din Europa au decis partajarea de informații pentru a se proteja împotriva riscurilor informatice

Schimbul activ de informații vizează cyberactack-urile, amenințările, vulnerabilitățile și remediile între principalele infrastructuri financiare, Europol și agenția de securitate cibernetică din Europa

Membr al Consiliului Executiv al Băncii Centrale Europene (BCE) și președintele BCE, Fabio Panetta, spune că inițiativa vizează protejarea banilor oamenilor

Un grup din cele mai mari și mai importante infrastructuri financiare din Europa, membrii Consiliului Euro Cyber ​​Resilience pentru infrastructurile financiare pan-europene (BCE), prezidat de Banca Centrală Europeană (BCE), a lansat la sfârșitul lunii februarie 2020, o inițiativă privind partajarea informațiilor vitale privind amenințarea cibersecurității, cu scopul protejării economiilor cetățenilor europeni împotriva criminalității informatice.

Obiectivele de bază ale inițiativei, cunoscută sub numele de Inițiativa informatică și de partajare a informațiilor informatice (CIISI-UE), sunt protejarea sistemului financiar prin prevenirea, detectarea și reacția la cyberattacks, facilitarea schimbului de informații și bune practici între infrastructurile financiare și sensibilizarea față de amenințările de securitate cibernetică.

Activitatea acestei inițiative va include înțelegerea amenințării (identificarea lacunelor de informații și vulnerabilități), răspunsul colectiv  (urmărirea schimbului de informații între bănci și aplicarea legii pentru o abordare coordonată a criminalității grave și organizate care afectează sectorul financiar) și partajarea bunelor practici (măsuri pe care instituțiile financiare pot lua pentru a se proteja).

„Este pentru prima dată când infrastructuri financiare majore, Europol și Agenția pentru Cibersecuritate a Uniunii Europene (ENISA) au luat în comun măsuri împotriva riscului cibernetic”, a declarat Fabio Panetta, membru al consiliului executiv al BCE și președintele BCE. „Sperăm că acesta va fi un model inspirator pentru alte jurisdicții de a aborda una dintre cele mai mari amenințări ale timpului nostru. Cybercriminalii fură din ce în ce mai mult bani și, prin urmare, schimbul de informații ne va ajuta să prevenim atacuri și să protejăm în final banii oamenilor”.

În lunile următoare, BCE va publica cadrul pentru inițiativa CIISI-UE de partajare pentru a încuraja și alte jurisdicții să își îndeplinească cerințele.

Această inițiativă reunește băncile centrale, case de compensare, burse de valori, furnizori de sisteme de plăți și agențiile de aplicare a legii, printre altele, după cum urmează: Banca d’Italia. Banque Centrale du Luxembourg, Banque de France, BME, CLS Bank International, De Nederlandsche Bank, Deutsche Börse AG (în numele Clearstream și Eurex Clearing), Deutsche Bundesbank, EBA Clearing, Banca Centrală Europeană, ENISA, EquensWorldline, Contraparte NV Centrală Europeană, Euroclear, Europol, Iberpay, Krajowy Depozyt Papierów Wartościowych / Depozitarul Central de Valori Mobiliare din Polonia, Bursa de Valori din Londra Group (în numele LCH Clearnet și Monte Titoli), Mastercard Europe SA, Nasdaq Clearing AB, Nationale Bank van België / Banque Nationale de Belgique, SIA, STET, RAPID, TARGET Servicii și Visa Europe.

Amenințările cibernetice prezintă un risc grav pentru stabilitatea sistemului financiar european și global. Amenințările cibernetice sunt nelimitate și capacitățile atacatorilor sunt în continuă evoluție, amenințând să perturbe sistemele financiare globale interconectate. Pentru a combate cu succes riscurile cibernetice, infrastructurile financiare trebuie să participe activ la aranjamentele de schimb de informații și informații și să colaboreze cu părțile interesate de încredere din cadrul industriei în ansamblu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »