Acasă Anchete Interne Întâlnire între conducerea DGA și reprezentanți ai NAPC din Ucraina

Întâlnire între conducerea DGA și reprezentanți ai NAPC din Ucraina

DISTRIBUIȚI

 153593 – 05032020 –  Astăzi, la sediul central din București, a avut loc întâlnirea de lucru dintre conducerea Direcției Generale Anticorupție (DGA) și reprezentanți ai Agenţiei Naţionale pentru Prevenirea Corupţiei din Ucraina (NAPC).

Reprezentanții NAPC s-au arătat interesați de experienţa Direcției Generale Anticorupție în domeniul managementului riscurilor de corupţie şi protecţia avertizorilor de integritate.

Precizăm că Agenţia Naţională pentru Prevenirea Corupţiei din Ucraina are ca atribuții elaborarea şi implementarea politicilor anticorupţie, verificarea declaraţiilor de avere ale funcţionarilor publici (care, în Ucraina sunt completate doar electronic), identificarea şi monitorizarea conflictelor de interese şi a finanţării partidelor politice, realizarea analizei riscurilor de corupţie, protecţia avertizorilor de integritate.

Vizita de studiu în România face parte din Programul Iniţiativa Anticorupţie a UE pentru Ucraina (EUACI) şi este coordonată de Agenţia Naţională de Integritate, scopul fiind de cunoaștere și utilizare eficientă a politicilor şi practicilor anticorupţie ale instituțiilor cu atribuții în domeniu din statele Uniunii Europene, pentru stabilirea unei agende instituționale cât mai viabilă şi mai apropiată de valorile democratice europene.

Programul EUACI este o inițiativă a UE cu durata de 3 ani şi jumătate (2017 – 2020), implementat de Agenția Internațională Daneză pentru Dezvoltare, având ca obiectiv îmbunătăţirea procesului de implementare a politicilor anticorupție în Ucraina în scopul reducerii acestui fenomen negativ.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.