Acasă Externe Agenda Europeana Laura Codruța Kovesi apare pe un afiș dedicat femeilor care influențează Europa,...

Laura Codruța Kovesi apare pe un afiș dedicat femeilor care influențează Europa, publicat de Curtea de Justiție de la Luxemburg

DISTRIBUIȚI

153578 – 04032020 – Laura Codruța Kovesi apare pe un afiș publicat de Curtea Europeană de Justiție din Luxemburg, care este dedicat femeilor care au influențat sau influențează Europa.
Afișul a fost făcut cu ocazia zilei de 8 Martie și, alături de fosta șefă Anticorupție, mai apar cancelarul german Angela Merkel, Christine Lagarde, șefa Băncii Europene și care deținut mai multe portofolii de ministru în Franța, Kolinda Kitarovic, fosta președintă a Croației sau Zuzana Caputova, președinta Slovaciei, care a câștigat alegerile cu un puternic mesaj anticorupție, scrie G4Media.ro.
Laura Codruța Kovesi a devenit primul procuror șef european în octombrie 2019, în urma unor negocieri strânse între Parlamentul și Consiliul European. Fosta șefă a DNA s-a bucurat de o puternică susținere a Legislativului UE, reușind să îl surclaseze în cele din urmă pe candidatul francez.
Kovesi va conduce primul Parchet European, care va activa în 22 de state ale uniunii, fiecare dintre acestea trimițând procurori care vor forma echipa EPPO alături de fosta șefă Anticorupție din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.