Acasă Social Sanatate Mașinile de intervenție ale SMURD au fost dotate de STS cu un...

Mașinile de intervenție ale SMURD au fost dotate de STS cu un sistem de comunicații video

DISTRIBUIȚI

153613 – 06032020 – Tabletele care sunt în dotarea mașinilor de intervenție ale SMURD au fost dotate de STS cu o aplicație de videoconferință care permite transmiterea de imagini video de la fața locului către dispecerat, respectiv medicul coordonator, în scopul evaluării cât mai corecte și mai rapide a situației de la fața locului. Soluția tehnică proiectată și implementată de STS asigură totodată și securizarea datelor.

Proiectul pilot cuprinde aproximativ 300 de tablete pentru mașinile de intervenție SMURD din zonele București-Ilfov, Bihor, Iași, Mureș și Timiș, urmând să fie extins la nivel național. În final, STS va implementa aplicația de videoconferință pe aproximativ 5.000 de tablete.

Aplicația funcționează în regim live, nefiind stocate înregistrări în Sistemul 112 și funcționează doar în zonele în care rețelele publice de comunicații mobile au capacități de trafic corespunzătoare.

Practic, mașinile de intervenție SMURD din cele cinci zone cuprinse în proiectul pilot sunt dotate cu o astfel de tabletă. În momentul în care echipajul ajunge la caz, completează fișa direct pe tabletă, apoi o transmite către unitatea de primiri urgențe. În funcție de natura cazului, la solicitarea medicului coordonator, echipajul poate transmite în timp real informații de la fața locului către dispecerat, prin intermediul aplicației instalate de STS pe tablete.

STS va instrui utilizatorii finali ai Sistemului de Comunicații Video, respectiv personalul din echipele agențiilor specializate de intervenție medicală.

O primă instruire a personalului medical din cadrul SMURD, care va utiliza soluția tehnică implementată de STS pentru transmiterea imaginilor video de la locul intervenției prin tabletele din dotarea mașinilor SMURD către dispeceratele care le coordonează activitatea, a avut loc vineri, 28 februarie a.c., și s-a realizat în sistem de videoconferință, STS punând la dispoziție comunicațiile video între sediul central al instituției și dispeceratele integrate ale proiectului pilot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.