Acasă Social Ministerul Educației/S-a decis suspendarea olimpiadelor școlare

Ministerul Educației/S-a decis suspendarea olimpiadelor școlare

DISTRIBUIȚI

153638 – 09032020Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a convocat o videoconferință cu inspectorii școlari generali și cu inspectorii școlari generali adjuncți în care s-au discutat măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor cu COVID 19 în unitățile de învățământ.

De asemenea, ministrul a subliniat necesitatea dotării școlilor cu săpun și dezinfectant, iar inspectorii trebuie să se asigure de existența acestora, monitorizând situația.

Ca o măsură de prevenire a îmbolnăvirii, ministrul a hotărât suspendarea desfășurării tuturor olimpiadelor școlare județene și regionale, precum și a competițiilor sportive până la o dată care va fi comunicată ulterior.

În cadrul videoconferinței a fost discutată și Procedura și criteriile de suspendare a cursurilor școlare în contextul confirmării unuia sau mai multor cazuri de COVID 19. Conform art. 4 din Hotărârea nr. 7 a Grupului de Suport Tehnico-Științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, toți cetățenii români care se întorc din Italia, China, Iran, Coreea de Sud vor fi izolați la domiciliu pentru 14 zile. Acest articol impune acest aspect și tuturor elevilor/studenților/cadrelor didactice care se întorc din țările menționate.

Totodată, inspectoratele școlare au obligația de a monitoriza toate cazurile de elevi și cadre didactice care sunt izolați la domiciliu și să raporteze zilnic la minister acest lucru.

Ministrul a mai spus că prevederea conform căreia practica în spitale este suspendată se aplică și în cazul elevilor de la școlile sanitare postliceale.

MEC precizează că suspendarea cursurilor din școli este atributul exclusiv al Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.