Acasă Uncategorized Ministrul Economiei, apel la cumpătare

Ministrul Economiei, apel la cumpătare

DISTRIBUIȚI

153877 – 24032020 – Ministrul Economiei, Virgil Popescu, face un apel la cumpătare: nu e nevoie să facem cumpărături excesive și să ne umplem cămările, pentru că România nu se confruntă cu o criză alimentară.

”Cred că s-a creat o panică și trebuie să ne calmăm. Nu trebuie să se facă cozi, să se cumpere excesiv de mult, pentru că asta nu aduce nimic bun. Chiar dacă ulterior se va restricționa circulația în timpul zilei, ea va fi permisă pentru a merge la magazine alimentare sau la farmacii”, a spus Virgil Popescu la Digi24.

”Cozile care se creează la supermarketuri pot fi un eventual focar de infecție, oamenii neeputând să respecte, chiar și cu coșuri, distanța de un metru atunci când stau la coadă”, a adăugat el.

”Nu există criză alimentară în momentul de față în România, nu există criză alimentară în Europa și nu văd de ce ar trebui să ne baricadăm, să ne umplem cămările cu alimente. Există culoare verzi de aprovizionare în Europa și nu vor fi probleme. Lanțul de aprovizionare nu este întrerupt”, a mai spus ministrul.

”Trebuie să regândim economia”

Nu numai România, ci și întreaga Europă e dependentă de importul din China. Uitați-vă la materialele de testare, la măști, la kituri de testare. Europa a abandonat această linie. Dar acum vedem cum o epidemie izbucnită în China poate să pună în pericol întreaga economie mondială. De aceea am făcut un apel la luciditate și un apel să ne trezim în al 12-lea ceas și să începem în România producția de materiale esențiale. Eu sunt convins că vom trece peste această perioadă și economia va fi repornită, dar ea trebuie regândită și să începem să producem materiale esențiale în România, a spus ministrul.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.