Acasă Social Aparare Nicolae Ciucă la Reuniunea informală a miniştrilor Apărării din statele membre ale...

Nicolae Ciucă la Reuniunea informală a miniştrilor Apărării din statele membre ale UE

DISTRIBUIȚI

 153571 – 04032020 –  Ministrul interimar al Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, participă, în zilele de 4 și 5 martie, la Reuniunea informală a miniștrilor Apărării din statele membre ale UE care se desfășoară în Zagreb, Croaţia.

Pe parcursul dezbaterilor vor fi analizate prioritățile şi angajamentele operaționale aflate în derulare, sub egida Politicii de Securitate şi Apărare Comună, pentru promovarea unui climat internațional de securitate sigur şi stabil.

La finalul reuniunii, miniștrii Apărării vor avea o sesiune de lucru dedicată dezvoltării ,,Instrumentului de orientare strategică pentru securitate şi apărare” (Strategic Compass), precum şi prezentării rezultatelor preconizate a fi obținute  în cadrul procesului de revizuire strategică a Cooperării Structurate Permanente (PESCO).

Reuniunea va reprezenta o bună oportunitate pentru continuarea şi dezvoltarea discuțiilor strategice privind prioritățile din domeniul apărării la nivelul Uniunii Europene, în condițiile preluării mandatelor de către noua echipă de lideri de la conducerea instituțiilor UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.