Acasă Economie Optimismul lui Cîțu: România este mai pregătită ca niciodată să facă fata...

Optimismul lui Cîțu: România este mai pregătită ca niciodată să facă fata oricăror provocări de natură economică

DISTRIBUIȚI

 153580 – 05032020 –      Ţările Uniunii Europene sunt gata să folosească toate instrumentele şi resursele fiscale în acest context economic complicat, determinat de epidemia de coronavirus, a transmis ministrului interimar al Finanţelor, Florin Cîțu.

”Acum am terminat teleconferinţa cu toţi miniştrii de finanţe din UE- EUROGRUP. Tema: impactul economic pentru ţările din UE al coronavirus (COVID-19). Ţările UE sunt gata să folosească toate instrumentele şi resursele fiscale în acest context economic complicat”, a transmis Cîțu, potrivit Agerpres.

În ceea ce priveşte România, Cîțu a subliniat că bugetul pentru 2020 a fost construit să facă faţă provocărilor pentru creşterea economică venite atât din exterior cât şi din interior.

”Avem resursele (inclusiv un buffer la nivel istoric) şi instrumentele fiscale pentru a asigura creşterea economică sustenabilă pe termen mediu pentru România. România este mai pregătită ca niciodată să facă fata oricăror provocări de natură economică”, a precizat Cîţu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.