Acasă Social Administratie Primăria Capitalei învesteşte patru milioane de euro în aparatură şi echipamente de...

Primăria Capitalei învesteşte patru milioane de euro în aparatură şi echipamente de protecţie pentru spitalele din Bucuresti

DISTRIBUIȚI

153991 – 31032020 –  Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a avut o intalnire de lucru cu reprezentantii ASSMB precum si cu directorul medical al Spitalului dr. Victor Babes, pentru a discuta despre masurile luate de Primaria Capitalei in aceasta perioada de criza sanitara.

Firea: ”Începand de astazi (n.r. luni, 30 martie 2020), viteza de testare a pacientilor internati in spitalele Victor Babes si Matei Bals a crescut foarte mult pentru ca, datorita proiectelor votate in cadrul CGMB, s-a reusit achizitionarea a patru aparate medicale ultramoderne, pentru spitalul Victor Babes: două aparate PCR de diagnosticare moleculara a infectiei COVID 19; un aparat care permite o viteza mai mare de efectuare a analizelor de testare (un sistem de extractie automata de acizi nucleici) si un aparat de hemodiafiltrare care va fi utilizat in tratamentul pacientilor bolnavi de COVID-19 care dezvolta complicatii renale, intrucat acesta suplineste functia rinchilor. Totodata, am alocat fonduri pentru achizitia altor doua aparate PCR pentru institutul Matei Bals.  Cu aceste aparate am putut creste de 8 ori viteza de testare in municipiul Bucuresti: daca pana acum se puteau face 120 de teste pe zi, în acest moment, cu această aparatură de noua generatie, se realizeaza chiar și peste 900 de teste pe zi”.

Prezenta la intalnire, dr. Simin Florescu, director medical la spitalul Victor Babes a declarat că ”aparatele achizitionate de Primaria Capitalei prin ASSMB reprezinta o investitie medicala foarte importanta pentru noi in ceea ce priveste diagnosticul cu noul coronavirus. Ma refer la capacitatea de testare in masa – fiind vorba despre un extractor automat care ne va creste capacitatea si viteza de testare a mai multor probe simultan pentru noul coronavirus – precum si la capacitatea noastra de a diagnostica mai rapid, fiecare caz in parte, lucru care ne ajuta extrem de mult in distribuirea pacientilor in spital. Aceste achizitii ne ajuta sa separam pacientii confirmati de cei negativi si putem face si mult mai multe teste. Totodata, acest aparat multiplex ne ajuta sa diferentiem mai multe tipuri de germeni pentru fiecare pacient, printre care si noul coronavirus”.

Pana in prezent ASSMB a achizitionat echipamente si dezinfectanti in valoare de aproximativ 2,4 milioane euro

La randul sau, directorul General al ASSMB, Vasile Apostol, a explicat ca Primaria Capitalei, prin ASSMB, a alocat pentru spitalele aflate in administrare, special pentru masuri de combatere a coronavirusului, peste 4 milioane de euro (20 milioane de lei).

Din aceste sume au fost cumparate aparatele pentru spitalul Victor Babes, iar restul reprezinta bani pentru echipamente de protectie (masti, combinezoane etc.)

Pana in prezent ASSMB a achizitionat echipamente si dezinfectanti in valoare de aproximativ 2,4 milioane euro (12 milioane de lei), a fost lansata procedura de achizitie de alte echipamente si dezinfectanti in valoare de alti 3,5 milioane de lei iar in paralel, spitalele isi fac propriile achizitii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.