Acasă Social Sanatate Scenariul 4/Vor fi închise unele zone și localități

Scenariul 4/Vor fi închise unele zone și localități

DISTRIBUIȚI

153965 – 28032020 – Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat într-o intervenție la Digi24,  că, la începutul săptămânii viitoare, România va depăşi cel mai probabil numărul de 2.000 de persoane infectate cu SARS-Cov-2 şi va trece în scenariul 4, moment în care se vor adopta noi acte normative necesare gestionării crizei sanitare.

”La începutul săptămânii viitoare cu siguranţă se vor adopta acte normative ca să ne adaptăm la această nouă situaţie, pentru că deja aveam 1.500 de cazuri, dacă ne gândim că mâine şi poimâine probabil vom avea cel puţin în jur de 200 de cazuri ne apropiem de 2.000 şi atunci trebuie luate măsuri specifice”, a declarat Rafila.

Acesta spune că nu este exclusă închiderea unor zone sau localităţi, aşa cum s-a procedat şi în Italia în situaţii similare, ”Dacă există o creştere locală extrem de puternică a cazurilor”, Rafila precizând că o astfel de măsură ar putea fi una temporară ”care nu poate să dureze mai mult de două săptămâni”.

Alexandru Rafila spune de asemenea că este posibil ca medici infectaţi, dar asimptomatici, să îi trateze pe cei infectaţi.

”Lucrul ăsta nu depinde de scenariul patru, ci depinde de nevoia de personal medical. În momentul în care e foarte mult personal medical care a fost infectat, decât să nu tratezi pacienţi deloc, atunci preferi să utilizezi personal medical care este asimptomatic, e într-o stare bună de sănătate şi singurul lucru pe care-l are este un test pozitiv”, a mai spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.