Acasă Social Se pune problema izolării la domiciliu a peroanelor de peste 70 de...

Se pune problema izolării la domiciliu a peroanelor de peste 70 de ani

DISTRIBUIȚI

Un consilier cere eliminarea băncilor din parcuri

153837 – 21032020 – Secretarul de Sstat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a declarat la Digi24 că numărul crescut de infectări din ultimele 24 de ore reprezintă un semnal de alarmă și că transmiterea intra comunitară este o realitate. De asemenea, el a explicat că persoanele cele mai expuse sunt cele peste 70 de ani și că se pune problema posibilității izolării lor la domiciliu.

”Acest salt față de ziua de ieri e un element de alarmă, interesează rata cu care numărul infectaților crește, pentru a putea face o previziune și pentru a se urmări ce se poate întâmpla. Dacă creșterile de 15 – 20 cazuri s-au menținut constante până acum, o creștere de 60 de cazuri arată o tendință de a se augmenta fenomenul, ceea ce nu e de bun augur. Să sperăm că această situație nu va fi extrem de dinamică. Problema transmiterii intracomunitare e deja o realitate, azi ne confruntăm cu această situație, în care virusul e luat de la un pacient la celălalt, prevenția constă în întreruperea acestui lanț de transmitere, acesta este motivul pentru care ei sunt carantinați, izolați. Dar un rezervor interior de coronavirus în România există, este evident că a venit din vestul Europei, a putut fi controlată parțial, dar cei care l-au adus, prin contactele pe care le au cu cei cunoscuși, îl răspândesc. Cu cât populația are înțelegere mai mare, cu atât va fi mai bine controlată infecția. Este evident că populația cea mai expusă la risc e populația în vârstă. Conform datelor avute de noi și care concordă cu cele de la OMS, care se referă la persoanele de peste 70 de ani, aceste persoane au un grad ridicat de mortalitate. Este imperios necesar să limităm contactul și posibilitatea de a se infecta această categorie de pacienți. Ne punem problema izolării lor în primul rând la domiciliu. Dacă nu putem, o să căutăm alte soluții, dar sunt măsuri care intră în sfera civilă, de competența Ministerului de Interne, mai puțin a Ministerului Sănătății. Se pune într-adevăr problema găsirii unor soluții pentru a pune deoparte pacienții de peste 70 de ani sau posibilii pacienți peste 70 de ani, pentru a limita extensia infecției la această categorie a populației. Dar, măsura izolării e întâi o problemă de decizie la nivelul comitet”, a explicat Horațiu Moldovan.

În ultimele zile, multe persoane în vârstă au ales să iasă la plimbare și la recreere prin parcuri, ignorând măsurile autorităților legate de prevenirea infecției cu COVID 19. De asemenea, mulți vârstnici aglomerează, în Capitală, mijloacele de transport în comun de suprafață, majoritatea dintre ei susținând că ies în oraș ”cu treburi”.

Consilierul local al PSD Braşov, Alexandra Crivineanu, a cerut Primăriei să ia în calcul eliminarea băncilor din parcuri şi locurile de promenadă astfel ca pensionarii şi copiii să respecte îndemnul autorităţilor de a sta acasă. Foto/FB Gabriela Firea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.