Acasă Externe Agenda Europeana Sesiune plenară extraordinară pentru o implementare mai rapidă a măsurilor împotriva coronavirusului

Sesiune plenară extraordinară pentru o implementare mai rapidă a măsurilor împotriva coronavirusului

DISTRIBUIȚI

 153871 – 24032020 – Joi, Parlamentul European organizează o sesiune plenară extraordinară pentru aprobarea primelor măsuri care vor sprijini oamenii și companiile afectați de impactul epidemiei de coronavirus.

Parlamentul susține măsurile fără precedent care au fost luate de UE pentru a ajuta statele membre să facă față pandemiei și să atenueze efectele acesteia. Parlamentul face tot ce este posibil pentru a accelera implementarea acestor inițiative.

În cadrul sesiunii din 26 martie, deputații europeni vor dezbate și vota următoarele măsuri: inițiativa pentru investiții în răspunsul la coronavirus, prin care 37 de miliarde de euro din fondurile de coeziune vor fi alocate statelor membre pentru ca acestea să poată aborda mai bine consecințele crizei, o propunere legislativă pentru extinderea domeniului Fondului de Solidaritate UE, pentru a acoperi urgențele de sănătate și o propunere a Comisiei Europene de a stopa „zborurile fantomă” cauzate de epidemia de Covid-19.

Pentru a intra în vigoare, propunerile au nevoie și de aprobarea Consiliului European.

În mod normal, pentru a putea vota, deputații europeni trebuie să fie prezenți, însă, din cauza epidemiei de coronavirus, au fost adoptate măsuri speciale care le permit să voteze de la distanță.

Sesiunea din 26 martie o înlocuiește pe cea plănuită inițial pe 1 și 2 aprilie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.