Acasă Externe Agenda Europeana Comisia Europeană: Specialiștii vor avea echipamentul necesar pentru a se proteja de...

Comisia Europeană: Specialiștii vor avea echipamentul necesar pentru a se proteja de virus și pentru a-i limita răspândirea

Echipamentul ar trebui să fie disponibil la două săptămâni de la semnarea contractelor

DISTRIBUIȚI

153892 – 24032020 – Achiziția comună a echipamentelor de protecție personală lansate de Comisia Europeană pentru a aborda criza coronavirusului s-a dovedit a fi reușită, anunță Comisia Europeană.

Producătorii au făcut oferte care acoperă și, în unele cazuri, chiar depășeau cantitățile solicitate de statele membre care participă la achiziții, pentru fiecare articol solicitat.
Achiziția comună acoperă măști tip 2 și 3, mănuși, ochelari de protecție, scuturi pentru față, măști chirurgicale și salopete.

Acest lucru oferă o asigurare că spitalele, profesioniștii din domeniul sănătății, casele de îngrijire și persoanele care au nevoie de acestea vor avea echipamentul necesar pentru a-i proteja de virus și pentru a-i limita răspândirea.

Echipamentul ar trebui să fie disponibil la două săptămâni după ce statele membre au semnat contractele cu ofertanții, ceea ce ar trebui să facă foarte rapid.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat: „În întreaga lume, acum există o nevoie extraordinară de îmbrăcăminte de protecție și echipament medical.
Prin urmare, este un succes faptul că Inițiativa Europeană pentru Achiziții Europene a reușit să asigure pe piața mondială oferte concrete de anvergură considerabilă în cel mai scurt timp. Aceasta este solidaritatea în acțiune a UE. Acesta arată că a face parte din Uniune dă rezultate. Acest material ar trebui să ofere în curând o scutire considerabilă în Italia, Spania și în încă 23 de state membre. Acum depinde de statele membre să semneze rapid contractele necesare”.

Comisarul Kyriakides, responsabil cu sănătatea și siguranța alimentelor, a declarat: „salut rezultatele foarte bune oferite de achizițiile noastre comune ale UE. Prioritatea noastră este să ne asigurăm că cei care lucrează non-stop pentru a ne proteja și a salva vieți – profesioniștii noștri din domeniul sănătății – au echipamentul de protecție necesar. Ofertele pe care le-am primit răspund în mod pozitiv la solicitările statelor membre pentru echipament de salvare, cum ar fi măști, mănuși și salopete. Acest material esențial va fi livrat în curând celor care au nevoie. Împreună, vom câștiga această luptă.

Comisarul Breton responsabil pentru piața internă și industrie a declarat: „Această achiziție comună demonstrează puterea de a lucra împreună în mod coordonat. Aceasta permite statelor membre să își alăture forțele atunci când cumpără articole medicale. În paralel, continuăm să lucrăm cu industria pentru a crește producția și a activa modalități alternative de fabricație a echipamentelor de care avem nevoie. Comisia va continua să sprijine acest efort industrial colectiv și să lucreze cu statele membre, astfel încât materialul să ajungă la cei care au nevoie cel mai urgent. ”

25 de state membre participă la această achiziție comună. Ofertele sunt evaluate și contractele urmează să fie semnate în următoarele zile.

Achizițiile comune reprezintă o modalitate puternică pentru statele membre de a cumpăra bunuri pe piețe, împreună, sub coordonarea Comisiei Europene.

Achiziția pentru majoritatea echipamentelor în cauză a fost lansată în urmă cu doar o săptămână, pe 17 martie, în timp ce o cerere pentru măști a fost inițial lansată pe 28 februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.