Acasă Externe Ţările G20 vor investi 5.000 de miliarde de dolari în economie

Ţările G20 vor investi 5.000 de miliarde de dolari în economie

DISTRIBUIȚI

 153945 – 27032020 – Ţările G20 vor investi cinci trilioane de dolari în economia mondială pentru depăşirea consecinţelor financiare ale pandemiei de coronavirus, se afirmă în declaraţia adoptată după încheierea summitului G20.

Reuters transmite că, în timpul unei conferințe video, liderii marilor puteri economice ale lumii au declarat că s-au angajat să restabilească încrederea, să păstreze stabilitatea financiară și să revitalizeze dezvoltarea.

Ei au spus că s-au angajat să rezolve perturbările lanțurilor de aprovizionare globale și au solicitat miniștrilor finanțelor și guvernatorilor băncilor centrale să se coordoneze în mod regulat împreună cu organizațiile internaționale pentru a dezvolta un plan de acțiune ca răspuns la pandemie.

La finalul summitului virtual, cei 20 au promis, de asemenea, sprijin susţinut pentru naţiunile în curs de dezvoltare. Anterior, ONU a avertizat că trebuie prioritizat riscul major de slăbire a sistemului de sănătate la nivel mondial, relatează Romania-actualitati.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.