Acasă Anchete Interne Tinere exploatate prin metoda “Lover boys” salvate din mâinile proxeneților

Tinere exploatate prin metoda “Lover boys” salvate din mâinile proxeneților

DISTRIBUIȚI

153684  – 11032020 – O rețea de proxeneți care operau prin metoda Lover boys”, în România, Spania și Cehia, a fost destructurată în cadrul unei operațiuni europene, care a implicat participarea mai multor poliții statale.

În urma a 16 percheziții domiciliare în Cehia, România și Spania au fost arestați 14 suspecți (7 în România și 7 în Spania), au fost salvate 10 victime și au fost confiscate  sume în numerar, bijuterii, mașini de high-end și echipamente digitale. 

Membrii români ai rețelei criminale foloseau metoda „lover boy” prin care racolau tinere femei cu care creau o relație de manipulare și creau o relație de dependență, obligându-le, în final, să se prostitueze. O dată intrate sub influența proxeneților, victimele erau adesea drogate, amenințate, abuzate și traficate între membrii rețelei, sumele tranzacțiilor ajungând până la 6.000 euro fiecare. Frecvent, tinerele erau mutate dintr-un loc în altul, chiar dintr-o țară în alta. Investigațiile sunt încă în curs de desfășurare și în alte țări europene în care se crede că rețeau a operat sau are conexiuni. Mai mult de 40 de femei au fost deja identificate ca fiind victime ale exploatării sexuale a celor două rețele criminale.

Profitul obținut din exploatarea sexuală a fost folosit pentru cumpărarea de bunuri imobile, bijuterii scumpe și vehicule ori pentru crearea unor conturi pentru consumul de droguri și jocuri de noroc.

Schimbul de informații între țările participante a fost sprijint de Europol, care a coordonat acțiunile de teren și analiza informațiilor operaționale și financiare, inclusiv prin verificarea bazelor de date ale Europol, pentru identificarea fluxului profiturilor ilicite către alte jurisdicții.

În Spania și România, Europol a oferi sprijin operațional și analitic în timp real, la fața locului, prin detașarea de analiști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.