Acasă Social Trei români repatriați din Yemen, prin  Iordania și Turcia

Trei români repatriați din Yemen, prin  Iordania și Turcia

DISTRIBUIȚI

             153562 – 04032020 – În urma demersurilor susținute la nivelul Departamentului Consular al Ministerului Afacerilor Externe, la 3 martie 2020 au fost finalizate procedurile de repatriere din Republica Yemen, prin Regatul Hașemit al Iordaniei și Republica Turcia, a trei români, printre care un minor.

Repatrierea s-a realizat cu sprijinul Ambasadelor României la Amman și Cairo, al Consulatului General al României la Istanbul, al Organizației Internaționale pentru Migrație și al consulului onorific al Republicii Yemen la București.

Cei trei români au părăsit Republica Yemen la data de 2 martie 2020, pe cale aeriană, pe ruta Aden – Amman – Istanbul – București. Pe durata perioadei în care s-au aflat în compania reprezentanților misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale României, cetățenilor români li s-a acordat tot sprijinul necesar în materia asistenței și protecției consulare.

Măsura de repatriere face parte din demersurile constante de asistență și protecție consulară acordate de MAE cetățenilor români aflați în situații deosebite, prin misiunile diplomatice și oficiile consulare din statele cu risc major de securitate.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că avertismentul de călătorie emis pentru Republica Yemen, care conține nivelul maxim de alertă, respectiv ”Pericol major – părăsiți imediat zona sau țara!”, este în vigoare și poate fi consultat aici: www.mae.ro/travel-alerts/2932.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările ferme adresate cetățenilor români aflați în zonele de conflict de a părăsi imediat zona și de a contacta misiunile diplomatice ale României din teritoriu sau din vecinătate pentru a-și anunța prezența în regiune, astfel încât să poată beneficia de asistență și protecție consulară și totodată, de a consulta informațiile furnizate prin intermediul aplicației ”Călătorește în siguranță” (www.mae.ro/app_cs), care poate fi descărcată pe orice telefon mobil de tip smartphone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.