Acasă Presa Locala 29 aprilie, Ziua Veteranilor de Război/Francisc Grigore, cel mai în vârstă veteran...

29 aprilie, Ziua Veteranilor de Război/Francisc Grigore, cel mai în vârstă veteran din Ilfov

DISTRIBUIȚI

154459 – 29042020 – Azi este Ziua Veteranilor de Război și, poate, cel mai bun mod de a-i cinsti pe cei care au luptat pentru țară este o lecție de viață din partea celui mai în vârstă veteran din Ilfov.

Se numește Francisc Grigore și are aproape 101 ani. Născut și crescut în Popești, este și acum plin de viață și nu se dă înapoi de la nicio muncă fizică. A săpat grădina, s-a urcat în gutui la 100 de ani. Din păcate, a și căzut destul de serios. Nimic nu se compară însă cu frontul.

În Al Doilea Război Mondial a luptat împreună cu Regimentul 6 Grăniceri și pe frontul de est, în URSS, și pe cel de vest, în Cehoslovacia și Ungaria. S-a întors acasă invalid după ce a fost împușcat: ”Eu i-am zis superiorului să nu mute aruncătorul de mine că rămânem descoperiți, da’ nu m-a ascultat. Am executat ordinul, că așa e în război, și un locotenent care era lângă mine a fost împușcat mortal și eu am fost rănit la picior”.

Francisc Grigore este cu siguranță un om bun, indiferent dacă a îmbrăcat uniforma sau haine civilă. Cel mai bun exemplu: ,, Îmi amintesc că îi spuneam băiatului cu mitraliera: «Georgele, nu trage să-i omori! La picioare, să le luăm picioarele, să-i desființăm! Noi nu tragem să omorâm oameni, noi nu omorâm oameni. Noi vrem pace, nu război»”

La mulți ani în pace tuturor veteranilor de război! (sursa: Biroul de Presă al CJ Ilfov)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.