Acasă Externe Agenda Europeana 90 de suspecți identificați într-un dosar global privind abuzuri sexuale asupra copiilor...

90 de suspecți identificați într-un dosar global privind abuzuri sexuale asupra copiilor in mediul on-line

DISTRIBUIȚI
sursa foto: Europol

154017 – 01042020 – Poliția din întreaga lume a destructurat o rețea globală, cu ramificații în peste 40 de țări, care comitea abuzuri asupra copiilor. Operațiunea a pornit de la o anchetă în Belgia, susținută de Europol, în urma căreia 4 suspecți unt deja condamnați în instanță.

Punctul de plecare al anchetei internaționale a fost un dosar al poliției judiciare federale din Flandra de Est (Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen), în care, în urma unei percheziții, au fost descoperite 9 milioane de imagini și videoclipuri despre abuzul asupra a mii de copii din întreaga lume.

Cea mai mare parte a materialului descoperit nu mai fusese văzut niciodată de forțele de ordine, iar anchetatorii au bănuit că este vorba despre producții proprii, ceea ce a declanșat Operațiunea GARGAMEL împreună cu Europol, în toată Europa și nu numai.

Imaginile și materialele video confiscate în timpul acestei anchete au fost folosite de Europol pentru identificarea victimelor (au fost identificați 70 de copii) și a 30 de suspecți. La rândul său, poliția judiciară federală belgiană a reușit să identifice 60 de suspecți (dintre care 24 în Belgia) și 40 de victime, ceea ce duce la un total de 90 de suspecți și 110 victime.

Unii suspecți au fost duși deja în fața instanțelor din diferite state. În Australia, spre exemplu, un suspect a fost condamnat la 15 ani de închisoare.

Poliția din peste 40 de țări examinează informațiile compilate de Europol și informații de la Poliția Judiciară Federală din Belgia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.