Acasă Social Acțiune de control la CFR Călători, finalizată de Corpul de Control al...

Acțiune de control la CFR Călători, finalizată de Corpul de Control al Prim-ministrului

DISTRIBUIȚI

154445 – 28042020 –   Corpul de Control al Prim-ministrului a finalizat o acțiune de control la Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători „CFR Călători” S.A. („CFR Călători”), care a vizat perioada 01.01.2017-31.12.2019.

Acțiunea de control a avut ca obiective verificarea și evaluarea modului de respectare a prevederilor legale și a normelor interne privind organizarea și funcționarea societății, a prevederilor legale ce reglementează guvernanța corporativă și a celor ce asigură cadrul normativ incident atribuirii, încheierii și derulării contractelor de achiziții sectoriale. Totodată, a fost verificat modul în care au fost realizate programele anuale de investiții, precum și de respectarea prevederilor legale cu privire la constituirea și realizarea veniturilor și angajarea, respectiv efectuarea cheltuielilor.

Raportul de control a fost transmis către primul-ministru (spre informare), Ministerului Finanțelor Publice (spre informare și valorificare), Direcției Naționale Anticorupție (spre informare și valorificare), Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor (spre analiză și valorificare) și către Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători „CFR Călători” S.A. (spre analiză și valorificare)

Sinteza acțiunii de control, ce include concluziile actului de control, poate fi consultată la următorul link: https://bit.ly/3f0o15A

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.