Acasă Politic Alegerile locale, în septembrie

Alegerile locale, în septembrie

DISTRIBUIȚI

154397 – 24042020 – Premierul Ludovic Orban a declarat, la postul B1 TV, că alegerile locale ar putea fi organizate în septembrie. Totul, însă, depinde de modul în care va evolua epidemia de coronavirus. Prim-ministrul susține că, potrivit epidemiologilor, dacă un prim val de COVID-19 se va stinge în jurul datei de 1 iulie, al doilea ar putea avea loc după luna octombrie. Deci ar fi bine ca alegerile locale să aibă loc în septembrie.

Cât despre alegerile parlamentare, acestea ar trebui, teoretic, să se desfășoare pe 6 decembrie. Și de această dată depinde, însă, totul de epidemia de COVID-19.

Orban a mai susținut că ”dacă și asigurăm votul prin corespondență în țară sau votul electronic bine securizat, putem asigura o prezență la vot semnificativă”.

Întrebat de moderatorul Silviu Mănăstire dacă există vreun plan la nivelul Guvernului ca alegerile locale să fie organizate la anul, Orban a răspuns: ”La nivelul Guvernului am și prezentat public punctul meu de vedere, dar trebuie să vedem evoluția epidemiei. Dacă primul val se va stinge spre 1 iulie, prognozele făcute de epidemiologi spun că un al doilea val ar fi posibil după octombrie. Cred că am putea organiza alegerile locale în septembrie. Cred că trebuie organizate cu cât mai repede, cu atât mai bine. Să fie posibile și din punct de vedere al contextului epidemiologic”. În mod normal, alegerile parlamentare trebuie organizate pe 6 decembrie.

Orban a mai dat de înțeles că majoritatea din Parlament, condusă de PSD, nu are o atitudine tocmai matură și încearcă mereu să faulteze Guvernul: ”Uitați ce fac (PSD și aliații) cu ordonanțele. Am dat OUG privitor la prelungirea mandatelor aleșilor locali, au sărit și ei cu un proiect de lege privitor la prelungirea mandatelor aleșilor locali, dar au adăugat în plus că data alegerilor locale nu se mai stabilește de Guvern, ci prin lege de către Parlament. Nu vă mai spun… Probabil există, nu știu, o dorință pe care sincer n-o înțeleg… Pare că parazitează așa…”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.