Acasă Social Aparare Armata a adus din Turcia 100.000 de măști de protecție cumparate de...

Armata a adus din Turcia 100.000 de măști de protecție cumparate de stat

DISTRIBUIȚI

154044 – 02042020 – O aeronavă C-27 J Spartan a Forțelor Aeriene Române a adus în această seară (joi, 2 aprilie), în România, echipamente de protecție medicală din Turcia constând în 100.000 de măști de protecție tip FFP2 și FFP3.

Măștile de protecție au fost achiziționate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Distribuirea echipamentelor de protecție va fi realizată cu mijloace de transport aflate în dotarea IGSU, iar cu sprijinul inspectoratelor județene pentru situații de urgență, echipamentele vor fi alocate, în funcție de nevoi, personalului medical din țară și echipajelor operative care acționează în teren, anunță MApN.

Ministerul Apărării Naţionale dispune de forțe și mijloace gata în orice moment să sprijine autoritățile centrale și locale în acţiuni destinate limitării răspândirii virusului COVID-19, conform planurilor de cooperare. La nevoie, MApN poate acționa și cu forțe și mijloace suplimentare celor deja pregătite, având personal și mijloace tehnice menținute în rezerva acțională, se mai arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.