Acasă Politic BCS: Tăriceanu, Ponta și Ciolacu, cei mai detestați politicieni români

BCS: Tăriceanu, Ponta și Ciolacu, cei mai detestați politicieni români

DISTRIBUIȚI

154301 – 18042020  – Un sondaj de opinie realizat de Biroul de Cercetari Sociale, în perioada 11-15 aprilie 2020, arata ca liderii ALDE, PSD si PRO Romania, respectiv Calin Popescu Tariceanu, Victor Ponta si Marcel Ciolacu sunt cei mai detestati politiciani romani.

Politicianul cel mai apreciat in acest moment este Nelu Tataru, ministrul Sanatatii.

Sondajul a fost efectuat in perioada 11-15 aprilie 2020 pe un esantion national de 1.008 persoane, reprezentativ pentru populatia adulta a Romaniei.

Esantionul construit a fost de tip probabilist-aleator, format din 40 straturi rezultate din intersectia a 8 zone (8 regiuni de dezvoltare) cu 5 tipuri de localitati urbane si regionale. Esantionul a fost alcatuit astfel incat sa aiba reprezentativitate nationala, cu o eroare statistica de +/-3% la un interval de incredere de 95%. Adica dintr-o suta de esantioane identice 95 dintre ele vor da aceleasi cifre cu o eroare de +/-3,1%. Esantionul reproduce structura socio-demografica a populatiei nu doar pe judete, regiuni de dezvoltare si tipuri de localitati (orase mari, orase mijlocii, orase mici si comune), ci si pe sexe, grupe de varsta, ocupatii si nivel de instructie scolara.

Deoarece au raspuns la sondaj mai multe persoane cu studii superioare din marile orase decat era necesar, datele au fost ponderate pe nivel de educatie si medii de rezidenta.

Persoanele intervievate domiciliaza in 116 localitati urbane si rurale din toate judetele tarii.

Interviurile s-au realizat online si prin telefon in ponderi aproximativ egale. Operatorii de interviu si coordonatorii BCS au trimis sms si mailuri, apoi au dat telefoane oamenilor care au raspuns in trecut la alte sondaje si care fusesera selectati prin pas statistic din anumite zone corespunzatoare unor sectii de votare. S-a pastrat astfel principiul probabilist de selectie a participantilor la cercetare, scrie Știreazilei.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.