Acasă Social CERT-RO avertizează: Imaginea unor site-uri de ştiri este folosită de infractorii cibernetici!

CERT-RO avertizează: Imaginea unor site-uri de ştiri este folosită de infractorii cibernetici!

DISTRIBUIȚI

  154115– 08042020 – O nouă campanie de tip scam se propagă în aceste zile în mediul online și are ca țintă utilizatori din România. După ce s-au folosit de identitatea vizuală a unor retaileri sau hypermarketuri cu o prezență la nivel național, metodele infractorilor cibernetici migrează către folosirea imaginii unor instituții de presă, pentru a da o aură de veridicitate poveștii pe care vor să o prezinte potențialelor victime.

Concret, atacatorii promovează posibilitatea obținerii unui câștig financiar rapid, printr-un site apărut cu aproximativ 14 zile în urmă. Textul este unul decent din punct de vedere al exprimării în limba română, semn că atacatorii devin din ce în ce mai atenți la detalii, însă are și unele greșeli de redactare: Programul de astăzi este disponibil pe site-ul site.

În plus, pagina conține elemente vizuale similare cu site-ul stirileprotv.ro, element care ar induce în eroare vizitatorii, dacă aceștia nu ar observa că de fapt sunt pe o adresă complet diferită: programul[.]website.

Practic, conform acestui presupus articol, un utilizator ar putea ajunge să câștige 1000 de euro pe săptămână ascultând un mesaj vocal de 30 de minute: Sistemul analizează rapid datele primite și dacă vă înscrieți în program, atunci după ce ascultați un mesaj vocal de 30 de minute, veți câștiga 1000 de Euro pe săptămână în conformitate cu metoda selectată pentru primirea banilor.

 

In continuare pe cert.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.