Acasă Uncategorized Consolidarea cooperării în regiunea Dunării pentru a răspunde împreună provocărilor

Consolidarea cooperării în regiunea Dunării pentru a răspunde împreună provocărilor

DISTRIBUIȚI

 154287 – 17042020 –  Comisia Europeană a salutat, joi, planul de acţiune revizuit al Strategiei UE pentru regiunea Dunării, care oferă un cadru de cooperare pentru cele 14 ţări participante (state membre şi nemembre UE), inclusiv noi acţiuni strategice pentru punerea în aplicare a politicilor UE, informează un comunicat al Executivului comunitar.

Comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira: ”Cooperarea este parte intrinsecă a politicii de coeziune, care se află în centrul proiectului european. Mai mult ca oricând, trebuie să consolidăm abordarea bazată pe cooperare în soluționarea problemelor care nu cunosc frontiere, cum ar fi pandemia de coronavirus. Planul de acțiune revizuit al strategiei macroregionale pentru zona Dunării – strategie care marchează 10 de ani de existență în 2020 – intră în vigoare într-un moment perfect pentru ca țările implicate să coopereze în vederea combaterii consecințelor economice ale acestei crize”.

Planul de acțiune revizuit se bazează pe cel inițial din 2010. După un an și jumătate de activitate intensă, acesta a fost actualizat, cuprinzând acțiuni și orientări simplificate pentru utilizarea instrumentelor de finanțare relevante în regiune, pentru a îl corela cu noile priorități ale Comisiei, cum ar fi Pactul ecologic european, dezvoltarea durabilă, digitalizarea, migrația și schimbările demografice.

În plus, planul prezintă noile măsuri adoptate în cadrul Strategiei pentru regiunea Dunării cu scopul de a sprijini întreprinderile mici și mijlocii, inclusiv din sectorul turismului. Acest lucru este deosebit de relevant, având în vedere impactul crizei actuale a coronavirusului în aceste sectoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.