Acasă Life Continuă deruta în privința măștilor de protecție

Continuă deruta în privința măștilor de protecție

OMS spune acum că se justifică doar unde accesul la apă este limitat sau distanțarea socială dificilă

DISTRIBUIȚI

154090 – 07042020 – Măștile de protecție nu sunt ”soluția miraculoasă” împotriva pandemiei cu Covid 19, iar folosirea generalizată a acestora este justificată doar în cazul în care accesul limitat la apă nu permite spălarea curentă a mâinilor sau când distanțarea socială este dificilă, a declarat luni șeful Organizației Mondiale Sănătății, citat de AFP.

”Nu există un răspuns binar, o soluție miraculoasă. Măștile singure nu pot opri pandemia de Covid-19”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus în timpul unei conferințe de presă, la Geneva.

Declarațiile sale vin după ce tot mai multe state și lideri occidentali și-au schimbat opinia inițială față de purtatul măștilor și au început să recomande generalizarea acestora, începând cu Donald Trump.

Inițial, oficiali europeni și americani au afirmat că purtatul măștilor este util doar dacă ești infectat, neglijându-se persoanele infectate dar asimptomatice. Ipoteza este că autoritățile au încercat în acest fel să evite o penurie de măști, care ar fi afectat în primul rând personalul medical, cel mai expus în fața epidemiei.

Aceeași schimbare de viziune e acum și în România. Secretarul de Stat Raed Arafat a recomandat purtarea unei măști sau a oricărui material care poate împiedica răspândirea virusului.

Recent, mai multe județe din România au impus obligația măștii de protecție sau a unui material asemănător pentru orice persoană care iese în spațiul public.

În farmacii, o mască de protecție se vinde cu cel puțin șapte lei, față de 40 de bani la începutul anului.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.