Acasă Social După 15 mai ne deplasăm fără declarații, dar nu în grupuri mai...

După 15 mai ne deplasăm fără declarații, dar nu în grupuri mai mari de trei persoane

DISTRIBUIȚI

154381 – 23042020 – Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că în privința măsurilor de relaxare de după 15 mai deocamdată este sigur că românii vor putea să se deplaseze fără declarație, dar nu în grupuri mai mari de trei persoane. Întrebat despre redeschiderea restaurantelor sau a saloanelor de cosmetică, premierul a spus că se face o analiză pentru fiecare activitate economică și că orice ridicare de restricție va fi însoțită de reguli.

”Deocamdată e sigur că se va întâmpla ceea ce a anunțat președintele Klaus Iohannis, și anume că vor fi ridicate restricțiile de circulație, adică românii nu vor mai trebui să dea declarație pe proprie răspundere, nu vor mai fi obligați să stea în case, să iasă din case numai pentru motivele care au fost enumerate în ordonanțele militare. Vor fi liberi să se deplaseze, sigur, respectând regulile de a nu crea mulțimi, adică prin spațiul public să nu fie mai mult de trei persoane care să se adune, astfel încât să evite cât mai mult contactul”, a declarat Ludovic Orban.

Întrebat când vor fi redeschise restaurantele, barurile sau saloanele de cosmetică, premierul a spus că în privința fiecărei activități economice se face o analiză și în funcție de această analiză se va lua o decizie când se va renunța la restricția respectivă. ”Suntem în analiză, pregătim un plan, vom anunța orice ridicare de restricții cu o perioadă de timp înainte și fiecare ridicare de restricție va fi însoțită de un plan de măsuri aferente, de reguli care vor trebui respectate după momentul ridicării restricției respective”.

În ceea ce privește deschiderea școlilor, premierul Orban a precizat că această decizie va fi luată împreună cu președintele Iohannis, cu echipa de la Ministerului Educației și cu Ministerul Sănătății. ”Se analizează care sunt nevoile, în cazul în care se ia decizia, măsurile specifice. Obligatoriu va trebui să asigurăm măști pentru toți copiii și pentru toate cadrele didactice”, a precizat el.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.