Acasă Social Aparare Epidemiologii militari sprijină specialiștii DSP-urilor

Epidemiologii militari sprijină specialiștii DSP-urilor

DISTRIBUIȚI
sursa foto: https://www.radioinfinit.ro

154059 – 03042020  – Managementul medical și operațional al Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava a fost preluat începând de joi, 2 aprilie, de o echipă medicală a  Ministerului Apărării Naționale (colonel medic Daniel Ionuţ Derioiu – manager, locotenent-colonel medic Dinu Chioralia – director medical, locotenent-colonel Cristian Mihoci – ofiţer de stat major şi maiorul Bebi Lupaşcu – ofiţer de logistică), anunță MApN.

Pentru a veni în sprijinul unităţii medicale sucevene, MApN va pune la dispoziţia acestei facilităţi prin intermediul Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac” din Iași,  patru izolete produse în România din cele 15 achiziţionate de minister, precum şi 10.000 de comprimate de cloramină, echivalentul a 50 de tone de dezinfectant de suprafețe pe bază de clor.

Totodată, pentru sprijinul autorităţilor locale din judeţul Suceava, MApN a dispus ca un detașament din cadrul Batalionului 202 Apărare CBRN (Intervenție la Dezastre) „General Gheorghe Teleman”, din subordinea Diviziei 2 Infanterie „Getica”, să acționeze, începând de vineri, 3 aprilie, în sprijinul autorităților locale din municipiul Suceava pentru decontaminarea și dezinfectarea căilor rutiere.  Totodată, Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac” din Iași va prelua cazuistica non-COVID-19 a Spitalului Județean de Urgență din Suceava, pe fondul imposibilității acordării asistenței medicale destinate populației, ca urmare a instituirii carantinei în respectiva unitate medicală.

Formaţiunea medicală  ROL 2 din incinta Institutului ”Ana Aslan” a devenit operaţională medical, iar, începând cu data de 6 aprilie, aceasta va fi încadrată cu echipa medicală de bază. La Sistemul Medical Modular de Intervenţie şi Tratament din Constanţa se derulează în continuare procedurile de operaţionalizare medicală, acesta fiind în acest moment operaţional din punct de vedere administrativ, se mai arată în comunicatul MApN.

De asemenea, toate spitalele din subordinea MApN produc biocide pentru uzul unităților militare din zona lor de responsabilitate, iar medici militari epidemiologi oferă sprijin specialiștilor de la Direcțiile de Sănătate Publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.